Da foreldrene til 6. klasse kom til Buksnes skole for å gjøre i stand til arrangementet, oppdaget de at fryseren med isen var blitt til et varmeskap – all isen var smeltet!

Ry for god service

– Jeg trodde det var en spøk! forteller FAU-leder Tone Kvamsdal.
Hun så for seg at det ville bli mange skuffete barn på 17. mai-festen. Den første hun kom på å ringe for å få hjelp, var kjøpmann Bjørn Harald Karlsen på Rema 1000 på Leknes.
– Han hjalp meg en gang jeg skulle handle til barnebursdag og ikke fant kortet mitt da jeg kom til kassen. Jeg fikk sette opp på hans konto. Fantastisk service! forteller Kvamsdal.

Les også:

Ville gjerne hjelpe

Responsen var kjapp.
– Ja visst, hadde vi mulighet til å hjelpe dem, så måtte vi jo det, sier Karlsen som ikke vil ha så mye snakk om hvilket ry han har som god kundebehandler.


Selv var han i gang med å markere nasjonaldagen, langt vekk fra butikken. Dermed var det Yousef Ahmadzai som bor like ved butikken som fikk oppdraget. Da sjefen ringte, var han i sving med å gjøre seg klar til å feire 17. mai med venner.

Oppdrag utført!

– Ingen problem! Jeg stakk ned til butikken og hentet ut varer til dem. Det ble ei handlevogn med cirka 180 is. Det tok bare 20 minutter og det var hyggelig å hjelpe til, sier Ahmadzai som har jobbet på Rema i to år.
Dermed fikk ungene på Gravdal is på 17. mai, og nesten alle som en av de 180 isene ble spist opp!

Les også: Utrolig kake formet som en bunad: -Alt er fullt ut spiselig. Til og med skjorta!

-Aldri "god nok" service

– Rema fortjener virkelig ros for at de stilte opp og hjalp oss, sier FAUs Tone Kvamsdal.

- Vi har mange flinke folk som yter service til kundene hver dag. Jeg håper vi totalt her på bruket har et servicenivå som folk er fornøyde med, men vi kan aldri bli gode nok. Det var uansett hyggelig å kunne avhjelpe is-krisen på Gravdal, sier Karlsen.

Mangler fryser

FAU ved skolen har nettopp kjøpt nye flagg etter at 17. mai-uværet i fjor knakk mange av dem som hang langs veien. FAU har også kjøpt inn fire symaskiner til skolen, selv om foreldrene strengt tatt synes kommunen burde ha gjort det.
– Så hvis det er en bedrift som har lyst til å sponse oss med en fryser, ja, så blir vi kjempeglade, sier Kvamsdal.

Les også: Alt fra 17. mai i Lofoten