Folkeavstemning i april i Moskenes

Høyre sier nei til nasjonalpark på hjemmebane

Høyre sier nei til nasjonalpark på hjemmebane

Artikkelen er over 5 år gammel

27. april skal innbyggerne si ja eller nei til nasjonalpark.

DEL

«Ønsker du at det i framtida etableres en Lofotodden nasjonalpark?»
Det er spørsmålet innbyggerne over 18 år i Moskenes skal ta stilling til mandag 27. april. Folkeavstemningen skal avholdes over en dag på rådhuset, i tillegg til at innbyggerne kan forhåndsstemme.
– Dette høres helt greit ut. Datoen er satt sent i april slik at også fiskerne kan stemme, sier Bjørn Eirik Larsen som tok initiativ til underskriftskampanjen for folkeavstemning.
– Blir det valgkamp fram til 27. april?
– Vi som er skeptisk til nasjonalpark vil nok finne på noe. Kanskje inviterer vil kommunen og tilhengerne til debattmøte. Vi får se hva det blir til, sier Larsen.

– Delta i valget

Ordfører Lillian Rasmussen håper flest mulig deltar i avstemningen som skal være rådgivende. Det sittende kommunestyret skal ta endelig stilling til spørsmålet, blant annet basert på resultatet av folkeavstemningen.
– Jeg håper flest mulig avgir sin stemme slik at vi får et godt grunnlag å avgjøre saken på i kommunestyret, sier Rasmussen.
Så langt har engasjementet vært stort. Motstanderne har egen Facebookgruppe, der meningene har vært så sterke at medlemmer i kommunestyret reagerte på språkbruken.
– Noen innlegg er så grov at kommunen burde vurdert anmeldelse, sa varaordfører Sven Asbjørn Korneliussen i møtet i desember.

Artikkeltags