Natt til fredag fikk politiet melding fra forbipasserende om en bil som sto i grøfta langs E10 ved Raftsundet. Politiet rykket ut og fant bilen. I bilen satt det en mann som viste seg å være beruset. Mannen ble tatt med for bevissikring.

Fredag ettermiddag rykket politiet nok en gang ut til Lofast. Her stanset de den samme bilføreren øst for Sørdalstunnelen. Også denne gangen var mannen beruset, og blåste til godt over lovlig verdi, ifølge politiet.

– Sjåføren var synlig beruset. Dette er samme sjåfør som ble stoppet for promillekjøring ved Raftsundet natt til fredag, opplyser operasjonsleder for politiet, Mads Bernhoft, og legger til at mannen var alene i bilen.

Operasjonslederen forklarer at bergingsselskap var rekvirert for å frakte bilen opp av grøfta og til Svolvær fredag ettermiddag. Da bilen var kommet opp på veien tok sjåføren seg til rette, hoppet inn i bilen og stakk av. Bergingsselskapet oppfattet at sjåføren var beruset, og varslet politiet.

– All ros til dem som varsler oss tidlig. Dette er hoderystende galskap. Man blir rett og slett fri for ord. Det er utfartshelg, og mer trafikk på veiene enn vanlig. Det gjør situasjonen ekstra ille. Det skaper utrolig farlige situasjoner, sier Bernhoft.

Mannen har ikke norsk statsborgerskap, men det er ukjent for politiet hvor han holder til. Både sjåføren og bilen er nå på vei til Svolvær.

– Det vil bli foretatt bevissikring og avhør av vedkommende. Han vil også bli fratatt nøklene. Vedkommende er anmeldt for ruspåvirket kjøring, og kjøring uten gyldig førerkort, etter at han ble fratatt førerkortet ved utforkjøringen natt til fredag, sier Bernhoft.