Forsker trenger fotohjelp fra fiskerne

BILDER: -Jeg vil gjerne ha bilder som viser yrket og Lofoten slik fiskerne ser den, sier Anna Lena Bercht. Foto: Kai Nikolaisen

BILDER: -Jeg vil gjerne ha bilder som viser yrket og Lofoten slik fiskerne ser den, sier Anna Lena Bercht. Foto: Kai Nikolaisen

Artikkelen er over 5 år gammel

Anna Lena Bercht fra Freie Universitet i Berlin er i gang med et forskningsprosjekt om hvordan fiskerne i Lofoten ser på klimaendringene. Nå vil hun ha fotohjelp fra fiskerne.

DEL

Anna Lena Bercht sitt forskningsprosjekt går ut på å se på hvordan fiskerne ser på klimaendringene og hvordan de tror dette vil forandre deres leve- og arbeidsvilkår i framtiden.

Godt mottatt

Anna Lena var i Lofoten i vinter og gjorde intervjuer og hadde samtaler med fiskere og andre aktører i næringen.

Nå er hun tilbake i Lofoten.

-Jeg er blitt veldig godt mottatt av både fiskere og fiskerinæringen. Blant annet har Kystfiskarlaget stilt møterom til disposisjon og alle er svært velvilling, sier Bercht.

Ønsker bilder

Hun vil nå gå dypere inn hva fiskerne mener og ber om mer hjelp fra fiskerne.

-Jeg gjorde et lignende prosjekt i Kina og da ba jeg lokalbefolkningen om å sende meg bilder som viste deres hverdag, på både godt og vondt. Jeg ønsker å prøve det samme i dette prosjektet, sier Anna Lena Bercht som håper at fiskerne vil stille opp.

-Jeg har sett mange flotte bilder fiskerne har tatt. Jeg ønsker bilder av alt mulig, både på havet, i forberedelsene, og i dagliglivet. Bildene blir kun brukt i min forskningsoppgave og blir ikke publisert, sier Anna Lena Bercht som blir værende i Lofoten til i slutten av november.

Hun vil også gjerne komme i kontakt med flere fisker, gjerne kvinnelige fiskere.

-Jeg har gjort noen intervjuer men skulle gjerne gjort noen flere. Jeg vet det er flere kvinnelige fiskere i Lofoten og jeg håper de tar kontakt med meg, sier Anna lena Bercht som ber folk om å kontakte henne på annalena.bercht@fu-berlin.de.

-Jeg er mobil og kan møte fiskerne over hele Lofoten, legger hun til. Anna Lena Bercht vil bruke en del av vinteren på å kartlegge det hun har funnet og vil så returnere til Lofoten.

-I løpet av våren planlegger jeg å komme tilbake for å presentere forskningsoppgaven min og gjerne diskutere den med fiskerne, avslutter Anna Lena Bercht som håper fiskerne vil bidra til denne forskningsoppgaven.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken