(Nordlys)

I en pressemelding mandag frigir politiet navnet på de antatt omkomne i snøskredet i Tamokdalen onsdag i forrige uke:

  • Mikael Sten (29), Finland
  • Disa Bäckström (29), Sverige
  • Niklas Nyman (36), Finland
  • André Stenfors (32), Finland

De fire ble tatt av et skred på vei opp Blåbærfjellet i Balsfjord kommune 2. januar. De er antatt omkommet, men på grunn av værforholdene og stor fare for nye snøskred, er de ennå ikke hentet ned fra fjellet.

Takker for støtten

I pressemeldingen mandag formidler politiet følgende uttalelse fra de pårørende:

– I forbindelse med offentliggjøringen av navnet ønsker de pårørende at mediene ikke publiserer andre bilder av de savnede, samt viser respekt for de pårørende og deres sorg. Samtidig vil de pårørende takke redningsmannskapet, helsepersonell, politiet og det lokale kriseteamet for den fantastiske innsatsen de har lagt ned og fortsatt legger ned. De pårørende vi også rette en varm takk til Balsfjord kommune for måten de ble møtt på.

Ifølge den finske avisen Vasabladet skal de pårørende nå ha forlatt Tromsø. Søndag var de oppe i Tamokdalen og tente lys for ofrene.

Doktorgradsstudent

Disa Bäckström var doktorgradsstudent ved Uppsala universitetet i Sverige. Pernilla Björk, kommunikasjonsdirektør ved universitetet, forteller at de ble informert at hun var savnet fredag.

– Våre tanker går selvfølgelig til familien og hennes nærmeste, arbeidskolleger og venner, sier Björk til Nordlys.

Videre opplyse hun at ledelsen ved instituttet der Bäckström jobbet, har kontakt med hennes forskergruppe og kolleger.

– De får informasjon fortløpende, sier Björk.

Samlet elever

Mikael Sten og André Stenfors var begge ingeniør og kolleger i det verdensomspennende selskapet Wärtsilä i Vasa. Etter at navnene ble frigitt, jobbet ledelsen med å informere teamet de jobbet med. Det vil også bli holdt minnestund mandag ettermiddag.

– Vi har kolleger blant de savnede. Det er veldig triste nyheter, og vi jobber i Finland med å bearbeide dette på arbeidsplassen og blant kollegene, sier Kaija Venemies, HR-direktør i Wärtsilä, til Nordlys.

Stenfors eide og jobbet også ved et treningssenter i Vasa.

Den finske avisen Iltalehti skriver at Sten var student ved Axxells folkeskole på tredje året. Han er opprinnelig fra Österbotten, men bodde i Vasa.

Niklas Nyman var tidligere student ved samme skole. Han jobbet som lærer ved Dalsbruks skole på den finske øya Kimitoön da snøskredet skjedde. Fredag samlet skolen elevene for å snakke om det som har skjedd, skriver VG.

– Vi bor på en liten øy og elevene kjenner personalet som jobber på skolen godt, sier skolens rektor Siv Westerback til avisen.