Nestleder i turlag i Lofoten: - En stor tragedie

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Kombinasjonen snø- og steinskred er uforutsigbar, mener turlederen.

DEL

- Det er en stor tragedie.

Det sier nestleder i Lofoten turlag, Svenn-Arne Gundersen, til Nordlys, etter at en mann og en kvinne fra Nordland, ble funnet omkommet etter et stein- og snøskred ved fjellet Merraflestinden innerst i Kjerkfjorden i Moskenes kommune i Lofoten.

Til Nordlys beskriver turlederen området som paret ble funnet i, som svært populært. Fjorden går som en forlengelse av Reinefjorden på sørsida av Moskenesøya inn til Austerdalen. Flere populære fjell og turmål ligger i området.

Ved fjorden ligger grendene Rostad og Kjerkfjorden. Hit går det båt fra Reine daglig. Grendene er utgangspunkt for mange av turmålene i området.

- Det er klart det er mange spisse, bratte tinder i området. Jeg er ikke så kjent med akkurat toppen hendelsen skjedde på, men kombinasjonen snø og stein er vanskelig å forutse, sier Gundersen til Nordlys.

- I slike områder er det en fare for at det kan rase ut, sier han.

Det ble søndag ettermiddag satt i gang søk etter paret, som ble meldt savnet.

Paret var i følge med bekjente, og ga beskjed om at de la ut på tur rundt klokken 22.00 lørdag kveld. Det er siste gang de ble sett. Resten av følget blir nå ivaretatt av kriseteamet i Moskenes kommune.

Kommentarer til denne saken