Nettavisen: Nettavisens journalist var vitne til hendelsen i Thereses gate på Bislett i Oslo tirsdag morgen.

– Mannen kom løpende etter en kvinne med kniv. Han så helt gal ut i blikket. Da politiet kom dit forsøkte de flere ganger å kjøre ham ned. De fikk presset ham mot en vegg. Så skjøt de han flere ganger, sier journalist Simen Lønning.

Han forteller videre at mannen hadde kniven hevet, og at han ropte ut da ha løp etter kvinnen. Han var i bar overkropp og uten sko.

Hendelsen skjedde utenfor butikken Bislett blomster, i et område som ses på som et nokså rolig strøk.

Politiet bekrefter til Nettavisen at en person er skutt og truffet.

– Politiet rykker ut på melding om en truende person. Det blir en konfrontasjon og det blir avfyrt skudd mot personen, forteller operasjonsleder Tore Solberg til Nettavisen.

Det bekreftes også at én av politiets tjenesteperson ble skadd i sammenstøtet. Det skjedde i forbindelse med pågripelsen, men personen skal ikke være kritisk skadet, forteller innsatsleder Torgeir Brenden.

Han bekrefter at mannen som ble skutt av politiet aktivt skal ha forsøkt å skade flere personer.

Et øyenvitne forteller også til Nettavisens journalist at mannen skal ha forsøkt å stikke ned flere personer med kniven.

Søker skadde

På en video fra stedet ser man politiet kjøre mannen ned, men mannen kom seg opp igjen.

Politiet vet ikke noe mer om foranledningen til hendelsen, men utelukker ikke beskrivelsene fra Nettavisens journalist om at mannen skal ha jaget en kvinne med kniv.

– Det kan være det som har skjedd, de første opplysningene går på en truende person. Vi er fortsatt på stedet, søker etter skadde og eventuelt andre truende personer, forteller Solberg videre.

Politiet vet fortsatt ikke noe om tilstanden til personen.

Det jobbes også videre med identifisering av mannen, og politiet vet enn så lenge ikke om han er kjent fra tidligere.

Sperret av stort område

Det søkes nå etter vitneopplysninger, samt både skadde og andre eventuelle truende personer. Videre foretar politiet seg av tekniske undersøkelser.

Klokka 09.17 bekreftet politiet i Oslo at det hadde vært en konfrontasjon mellom politiet og «minst en person til».

– Det har blitt avfyrt skudd. Situasjonen er pr nå ikke avklart. Det er mye politi i området, skrev politiet på Twitter.

Nettavisens reporter på stedet forteller at politiet har sperret av et ganske stort område på Bislett.

Utenfor Bislett blomster er det satt opp et stort presenning-telt. Det rapporteres om store mengder nødetater, og politiet snakker med vitner på nærmest hvert gatehjørne. Det søkes også med hunder i området.

Spesialenheten varslet

Spesialenheten er varslet om at politiet har skutt personen.

– Spesialenheten har iverksatt obligatorisk etterforskning selv om det ikke er grunn til mistanke om at det har skjedd en straffbar handling, skriver de på sine nettsider.

Justisminister Emilie Enger Mehl er også informert om hendelsen, bekrefter justis- og beredskapsdepartementet på Twitter.

Politidirektoratet beordrer at det nå innføres midlertidig bevæpning av politiet over hele landet.

− Politidirektoratets rolle er å vurdere og iverksette tiltak som sikrer en god beredskap og håndtering i hele landet. Samtlige av landets politidistrikter er varslet om situasjonen og er midlertidig bevæpnet for å øke politiets beredskap og innsatsevne, sier politidirektør Benedicte Bjørnland i en pressemelding.