– Begge gymnastene fra Kabelvåg gjorde sin konkurranse godt og var med og bidro i lagkampen, forteller ansvarlig for region nord, Børge Johansen.

Vilja turnet bom og frittstående i sin første Barentskamp. Det gjorde hun ifølge Johansen på en god og stødig måte.

– Hun er en god gymnast som har gode muligheter for å utvikle seg videre. Nicolai turnet fire av seks apparater; frittstående, bøylehest, hopp og svingstang. Spesielt vil jeg trekke frem en glimrende frittståendeøvelse. Han viste frem god akrobatikk og høy stilkarakter, fortsetter Johansen.

Det nordnorske herrelaget vant suverent i Finland. Jentene kom på tredjeplass, med fattige 0,1 bak Sverige på andreplass.

– Fremtiden ser lys ut. Nicolai sliter med ryggen og må få orden på den. I tillegg trener han mye alene på sitt nivå. Han har store muligheter for utvikling om han ønsker og om motivasjonen er på plass.

Johansen mener Nicolai må sette seg ned sammen med KIL turn og tenke nøye gjennom fremtiden.

– Han har åpent tilbud om å trene med tromsøgymnastene når han måtte ønske. Som regionansvarlig er jeg imponert over KIL turn. De har visjoner og tanker for utvikling. Nå må de bare få på plass flere guttetrenere, som kan være med både å rekruttere men også før de beste enda et steg videre i sin utvikling. KIL turn legges merke til i turnmiljøet. De har muligheter med sitt energiske og gode miljø, slår Johansen fast.