– Jeg skal fortsette å turne, konkurrere og prøve å bli bedre, sier Nikolai Fredriksen (15) om våren 2019.

15 år gamle Nikolai Fredriksen i Kabelvåg IL turn har turnet i seks år. Han gjør det godt i apparat-turn både lokalt, regionalt og nasjonalt. I høst ble han hedret med Idrettsprisen for sin innsats i turn.

Nikolai ble historisk i juni som Kabelvåg IL turns første herreutøver i norgesmesterskap for junior i apparatturn. For et år siden signerte han en toårs-sponsorkontrakt som gjør det mulig for han å reise for å konkurrere.

Skadet

Dessverre har han har slitt med en skade i korsryggen det siste halvåret.

– Skaden kom gradvis. Det siste halve året ble det ille. I oktober-november var det ille på konkurranser. Det gjorde veldig vondt, men jeg er på bedringens vei nå, forteller han.

Dermed har Nikolai ikke fått være så mye i apparatene som har selv ønsker.

– Jeg har trent styrke og fått vært på trampolinen. Jeg har ikke stått over konkurranser, men noen treningssamlinger, er sier 15-åringen.

Nikolai ble kretsmester for gutter 15–16 år under kretsmesterskapet i apparatturn i Bodø i oktober.

Flere konkurranser

Under vårsesongen er det flere ting Nikolai ønsker å være med på. I år blir han også å se i troppen til Kabelvåg IL. Dette gjorde han også for to år siden.

– De manglet folk i troppen og lurte på om jeg ville være med. Det hørtes gøy ut, så jeg sa ja. Jeg er jo glad i trampett og tumbling også. Det er litt annerledes enn apparatene, men det er gøy, mener turneren.

Dermed står det et ekstra kretsmesterskap på programmet i vår. I tillegg kommer en lang liste med konkurranser i appart-turn. Først ut er nyttårsturn i februar. I mars er det Norgescup og Barents Games. April byr på regionsamling og Nord-Norsk mesterskap. Det er norgescup i mai og treningssamling i Kabelvåg i juni. Den unge turneren gleder seg mest til å delta på NM junior i juni.

– Jeg vil være med på en del, men vet ikke om jeg er med på alt, sier Nikolai.

Trener hele uka

– Jeg har lyst til å gjøre det så godt jeg kan. Jeg har aldri høye forventninger. Da kan jeg blir skuffet om det ikke går så bra. Jeg har fokus på å gjøre det bra og være fornøyd med mine egne øvelser, forteller han om konkurransene.

For å få trent på troppsturn bytter han ut en apparat-trening i uka med troppen.

– Nå er jeg på trening i hallen tre dager i uka. I tillegg trener jeg på senter to ganger i uka, for å trene styrke i ryggen på grunn av skaden. Der kan jeg også finne på å trene i helgene. Dermed blir det fort trening seks-syv dager i uka, forteller Nikolai.

Hva han skal gjøre etter han har fullført siste året ungdomsskolen er han ikke sikker på.

– Jeg har ikke bestemt meg for om jeg vil satse. Det tar jeg som det kommer. På videregående tror jeg at jeg skal gå studiespesialiserende og fortsette å trene utenom.