Da svenske Kristoffer og Michelle så bilder fra landskapet i Lofoten tok de avgjørelsen som endte med dette seierskysset

Seierskyss: Slik feiret Kristoffer Sjöberg og Michelle Nyström seierne i tidenes første Lofoten Swimrun.

Seierskyss: Slik feiret Kristoffer Sjöberg og Michelle Nyström seierne i tidenes første Lofoten Swimrun. Foto:

Det ble svensk seier i den aller første utgaven av Lofoten Swimrun.

DEL

– Vi så bilder fra landskapet og løypa, og bestemte oss for å reise opp hit og kombinere løpet med en ferie. Ferien har vært veldig bra. Det gjenstår å se hvordan det går i løpet, men bare det å kunne konkurrere i denne naturen er fantastisk, sa Kristoffer Sjöberg til Lofotposten før start på den relativt heftige kraftprøven som sto foran han.

– Målet er å komme inn blant topp tre, men det er en tøff løype så alt kan skje, slo Sjöberg fast.

Sammen med kjæresten Michelle Nyström skulle den blide svensken svømme og løpe fra Rørvikstranda til Henningsvær, via toppen av Festvågtinden, Festvågvannet og Gullvika. Den snaut 16 kilometer lange distansen er fordelt på tolv etapper på til sammen 3,4 kilometer svømming og tolv etapper på samlet 12,5 kilometer løping.

Nært bånd: Den svenske vinnerduoen fullførte hele swimrunet med livline mellom seg.

Nært bånd: Den svenske vinnerduoen fullførte hele swimrunet med livline mellom seg. Foto:

Klissvåt fjellbestigning

Swimrun gjennomføres i par, med en valgfri sikkerhetsline mellom deltakerne. Kommer deltakerne over ti meter fra hverandre risikerer laget diskvalifikasjon. Konkurransen gjennomføres med svømmedrakt, joggesko og svømmehender. Det betyr at Festvågtinden etter alt å dømme ble besteget med sikkerhetsline, svømmedrakt og svømmehender for første gang torsdag. Den noe spesielle disiplinen klissvåt fjellbestigning mestret imidlertid Sjöberg og Nyström godt.

Våt fjellside: Det ble en våt bestigning av Festvågtinden for John Sällebrandt og Robert Kleiven, uten at det så ut til å legge en demper på humøret.

Våt fjellside: Det ble en våt bestigning av Festvågtinden for John Sällebrandt og Robert Kleiven, uten at det så ut til å legge en demper på humøret. Foto:

Det Stockholm-baserte paret er rutinert i Swimrun-sammenheng og har deltatt i flere av Sveriges største og hardeste løp. Paret ledet an løpet fram til foten av Festvågtinden sammen med to andre lag, svenske Sportlala.se og norske Buseth & Wiseth. I fjellsiden rykket de ifra og så seg aldri tilbake.

LES OGSÅ:

Tøffere enn ventet

– Det var tøffere enn ventet. Det var kort, bratt og hardt, fortalte paret etter å ha kommet i mål som suverene vinnere. En vinnertid på tre timer og fem minutter støtter opp om at konkurransen var tøff. Seieren ble kronet med et realt seierskyss over målstreken. Paret trenger likevel litt betenkningstid på spørsmål om de vil karakterisere opplevelsen som romantisk.

– Jeg syns det er romantisk ... når det er over, ler Sjöberg.

– Nei, men jeg syns det er veldig kult å kunne gjøre noe sånn her sammen, legger han til noe mer seriøst.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags