Gå til sidens hovedinnhold

NNM i alpint utsatt på grunn av været: - Vi må ha trygge forhold i løypa

Artikkelen er over 1 år gammel

Nordnorsk mesterskap i alpint 2020 arrangeres i Svolvær i helga. På grunn av stort snøfall og vind er helgas konkurranser flyttet på

- Utrolig mange lokale og tilreisende har hjulpet til med å få arrangementet opp å gå. Men på grunn av været har vi hatt utfordringer med å få forhold som er trygge nok for løperne, forteller Trygve Bjørgaas i Svolvær alpinklubb.

Det er ikke kjørt noen løp fredag ettermiddag eller lørdag morgen, som planlagt. Slalåm, som skulle arrangeres på fredag, er nå flyttet til tidlig lørdag ettermiddag. Storslalåm, som skulle arrangeres fra lørdag morgen, ble utsatt og skal etter planen arrangeres på søndag. I løpet av lørdag formiddag er det derfor gjort klart til slalåm, for de eldste.

– Vi jobbet med å få gode nok forhold til å kjøre storslalåm i dag, men valgte å rigge om til slalåm i stedet for. I kveld skal vi diskutere hva som skjer på søndag, om det da blir kjørt storslalåm eller super-G, forklarer Bjørgaas.

Omtrent 100 løpere er påmeldt super-G og omtrent 150 er påmeldt slalåm og storslalåm.

Trygve Bjørgaas forteller at de han har snakket med tar det hele med godt humør.

– Folk er blide og skjønner at dette er en uteidrett. Vi må ha trygge forhold for å sende løperne ut i løypa. Løypa og henget i Kongstind er også brattere enn mange er vant til, sier han, og legger til:

– Det er veldig artig å få vist fram Kongstiden. Det mye folk her, vi har kafételt nede på sletta og benker og bord ute. Det er fint å sitte her nå, sier han.

Kommentarer til denne saken