Gå til sidens hovedinnhold

NNM-sluttspill i Tromsø neste for Blest-jentene

Artikkelen er over 2 år gammel

Blest J14 er klar for NNM-sluttspill i Tromsø etter å ha slått Lødingen og Lødingen 2 lørdag.

Først ble Lødingen beseiret 22-19, deretter ble Lødingen 2 slått 25-18. Fire nye poeng, noe som betyr at Blest passerte Lødingen 2 og Svolvær på tabellen og fikk plass NNM-sluttspillet i Tromsø siste helgen i april, sammen med Lødingen.

De to seirene lørdag var også herlig revansje for de to tapene i Lødingen for to uker siden; 8-19 mot Lødingen 2 og 14-23 mot Lødingen.

Michelle og Pernille

I Lødingen var ikke Michelle Skeistrand og Pernille Jørgensen med. Det var de til de grader i Blesthallen lørdag. Solide i forsvar, giftige i angrep.

Michelle satte inn 12 mål mot Lødingen og 9 mål mot Lødingen 2. Pernille gjorde 5 mål mot Lødingen og 7 mål mot Lødingen 2.

Men sesongens Blest J14-utgave er så visst ikke bare Michelle og Pernille. Hilde Børresen gjorde jobben i mål, Maja Elstad, Sofie Waage, Mahosa Dusbe og flere med dem meldte seg på ute på banen.

VILLE vinne

  • Vi VILLE vinne i dag, innsatsen ble deretter. Jeg er sliten, men glad for at vi vant og at ankelen min holdt, sier Michelle Skeistrand etter den første seieren.
  • Vi hadde litt høye skuldre i den første kampen, mye som stod på spill. I den andre kampen slapp vi oss litt mer løs, melder Pernille Jørgensen etter to kamper.

I praksis var Blest J14 klar for NNM-sluttspillet etter den første av de to kampene i Blesthallen. Bare usannsynlig teori kunne hindre dem i å få en Tromsø-tur i slutten av april.

«Herlig å være i NNM-sluttspillet!» Lød det fra alle hold rundt oss.

22-19 og 25-18

Kampen mot Lødingen ble akkurat så jevn og spennende som vi hadde håpet og trodd. 11-10 til Blest ved pause, 22-19 til slutt.

I løpet av de sju-åtte første minuttene av andre omgang avgjorde Blest i realiteten kampen og sikret seg NNM-sluttspill. Da ble 11-10 til 15-10 etter meget bra spill både i forsvar og angrep.

Usikkerhet tre minutter før full tid da Pernille Jørgensen først fikk en utvisning og deretter rødt kort, noe som medførte at Blest måtte spille fire mot seks i to minutter. Men det holdt.

I kampen mot Lødingen 2 ledet Blest hele veien og vant til slutt med sju mål.

I NNM-sluttspillet

  • Vi er i NNM-sluttspillet, igjen, det er jeg fornøyd med. Men prestasjonen er jeg ikke fornøyd med, det blir litt rotete, sier trener Lill-Sonja Eilertsen.
  • Presset preget nok jentene en del, legger trener Trond Ketil Jørgensen til.
  • Men vi drar seirene i land med høye skuldre på en middels dag, slitekamp den første kampen, konkluderer trenerne.

KAMPFAKTA

Blest-Lødingen 22-19 (11-10)

Jenter 14 Nord-Norge-serien avd. 2

Blesthallen

Mål Blest: Michelle Skeistrand 12, Pernille Jørgensen 5, Maja Elstad 4, Mahosa Dusbe 1

Mestscorende Lødingen: Andrea Myrland 5

Utvisninger: Blest 2x2 minutter, Lødingen 1x2 minutter

Diskvalifikasjon: Pernille Jørgensen, Blest

Dommere: Ole Johnny Johansen/Tord Eriksen

Tilskuere: 100

KAMPFAKTA

Blest-Lødingen 2  25-18 (9-6)

Jenter 14 Nord-Norge-serien avd. 2

Blesthallen

Mål Blest: Michelle Skeistrand 9, Pernille Jørgensen 7, Sofie Waage 3, Maja Elstad 3, Mahosa Dusbe 2, Live Kristoffersen 1

Mestscorende Lødingen 2: Astrid Bjerkan 7, Andrea Myrland 7

Utvisninger: Blest 1x2 minutter, Lødingen 2 2x2 minutter

Dommere: Ole-Johnny Johansen/Tord Eriksen

Tilskuere: 50

Kommentarer til denne saken