Gå til sidens hovedinnhold

Nok en person bekreftet smittet av covid-19 i Lofoten

Artikkelen er over 1 år gammel

Nordlandssykehuset melder torsdag ettermiddag at en inneliggende pasient ved Nordlandssykehuset Lofoten har testet positivt på covid-19.

- Det er iverksatt smitteoppsporing blant alle som har vært i kontakt med pasienten og de som har vært i nærkontakt med pasienten blir satt i karantene, melder kommunikasjonssjef Randi Angelsen i en pressemelding.

- Kommuneoverlegen i pasientens hjemkommune er varslet slik at smitteoppsporing i pasientens hjemmemiljø kan iverksettes.

Nordlandssykehuset vil ikke gi ytterligere kommentarer i saken.

- Vi kan opplyse om antall smittede i de ulike regionene, men kjønn eller alder på de smittede kan vi ikke gå ut med av personvernhensyn, sier Angelsen til Lofotposten.

Vil ha to legevakter

Onsdag kveld ble det første tilfellet av koronasmitte påvist i Lofoten.

Også dette en person som er pasient ved sykehuset på Gravdal.

Torsdag formiddag ble det bekreftet at denne personen er en mann i 60-årene, bosatt i Vågan.

Kommuneoverlege Jan Håkon Juul sier kommunen nå jobber for å håndtere en situasjon der tallet på smittede i kommunen vil stige.

– Vi jobber beinhardt for å organisere oss slik at hvis en lege blir smitta har ikke den legen vært i kontakt med andre leger og helsepersonell. Det er aller viktigst akkurat nå.

Målet nå er å få på plass to legevakter, hvor den ene skal håndtere alle som har feber, hoste, mistanke om smitte og luftveisinfeksjoner. Den andre skal håndtere alle andre saker.

Kommentarer til denne saken