Stadig flere får behov for hjelp. HRS med 8 hendelser daglig i fjor

I fjor assisterte HRS 89 fartøy

I fjor assisterte HRS 89 fartøy

Artikkelen er over 3 år gammel

I fjor registrerte Hovedredningssentralen i Nord-Norge 2901 hendelser fordelt på oppdrag basert på redninger på sjø, land og i luft.

DEL

Behovet for hjelp fra HRS øker i alle kategorier. På sjø var det i fjor 1233 oppdrag som er tredve flere enn året før, mens landoppdragene inkludert luftambulanse økte med nær 90 hendelser fra 1059 i 2015 til 1146 i fjor. Ved siden av ambulanseoppdrag er det flest redningsoppdrag på land tilknyttet assistanse av personer med henholdsvis 462 og 339.

I Lofoten er det svært mange redningsoppdrag i fjellet i turistsesongen. I juli måned hadde HRS Nord-Norge hele 56 redningsoppdrag med assistanse av personer. De aller fleste er oppdrag tilknyttet folk som sitter fast i fjellet.

Også på sjøen er det stor aktivitet på sommeren, med ekstra mange fritidsfartøy. I juli 2016 var HRS involvert i assistanse av 56 fartøy. Juli måned er den mest aktive måneden i året for HRS, med samlet 332 hendelser. Det betyr at i snitt er Hovedredningssentralen i Nord-Norge alarmert 11 ganger daglig denne sommermåneden. Også i mars har HRS i Bodø høy aktivitet med 306 oppdrag, hvor av assistanse av fartøy utgjør 89.

Totalt var det 477 hendelser tilknyttet luftaktivitet. HRS har registrert en fallskjermulykke, og 4 havarerte luftfartøy i 2016. Det var syv nødlandinger, et savnet passasjerfly og tre savna småfly.

I fjor ble HRS involvert i 2901 hendelser, som gir et snitt på 8 hendelser daglig.

HRS har gjorde mange oppdrag i fjellene i Lofoten også i fjor.

HRS har gjorde mange oppdrag i fjellene i Lofoten også i fjor.

Artikkeltags