Kineserne elsker Nord-Norge

Nordlyset er en av hovedårsakene til at Nord-Norge får stadig flere turister. Her sett fra Skulsfjord utenfor Tromsø.

Nordlyset er en av hovedårsakene til at Nord-Norge får stadig flere turister. Her sett fra Skulsfjord utenfor Tromsø. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Nordlyset gjør at kinesiske turister strømmer til vår nordligste landsdel.

DEL

Kinesiske turister har for alvor lagt sin elsk på Nord-Norge. Fra januar til mars har antall overnattinger blant kinesiske turister økt fra 7.000 til 17.000.

I mars 2017 var det 1,8 millioner overnattinger ved norske hoteller. Det er 9 prosent mer enn den samme måneden i fjor, viser tall fra Statistisk sentralbyrå.

Fra januar til mars har antall overnattinger imidlertid gått ned med 1 prosent, noe som i all hovedsak forklares med at påsken i år var i april. Antall utenlandske overnattinger har gått ned med 9 prosent på landsbasis,

Tallene for Nord-Norge går i motsatt retning. Landsdelen har hatt en formidabel økning på hele 21 prosent fra mars 2016 til mars 2017 med totalt 281.379 overnattinger, 48.000 flere enn samme måned i fjor.

Økningen i antall kinesiske turister til Nord-Norge har vært betydelig de tre siste månedene, fra 7.000 i januar til hele 17.000 i mars. Forklaringen er den såkalte «nordlysturismen».

Reiselivsminister Monica Mæland (H) synes det er bra at satsingen på nordlysturismen har slått til:

– Det har vært en høy vekst i antall overnattinger i nord i tre år på rad. Det er kjempebra. Turistene fra utlandet kommer særlig for å oppleve vakre Nord-Norge. For mange har nordlyset blitt en av de store ferieopplevelsene man må få med seg i løpet av livet, sier hun. (ANB-NTB)

Artikkeltags