Kan tape milliarder på Arbeiderpartiets Lofoten-kompromiss: - De sier nei til Nord-Norge

Et tredje forbund vil verne Lofoten og Vesterålen.

Et tredje forbund vil verne Lofoten og Vesterålen. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Interesseorganisasjonen Norsk olje og gass har regnet ut at Arbeiderpartiets Lofoten-kompromiss kan bety 225 milliarder kroner i tapt oljesalg. 

Ifølge beregninger fra Norsk olje og gass er brutto salgsverdi av de utvinnbare ressursene utenfor Nordland VII og Troms II på 225,4 milliarder kroner.

Utregningen er basert på ressursberegninger fra Oljedirektoratet og legger til grunn at Aps fredning av Nordland VII og Troms II utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja gjennomføres.

Den baserer seg også på dagens oljepris og en vekslingskurs mot dollar på 8,5, ifølge Dagens Næringsliv.

Finansminister og Frp-leder Siv Jensen sier at de «tapte» oljemilliardene og Arbeiderpartiets Lofoten-kompromiss er noe av det hun skal gå løs på når hun åpner partiets landsmøte fredag.

– De sier jo ikke bare nei til olje. De sier nei til mer arbeid og arbeidsfolk, de sier nei til Nord-Norge, og de sier nei til velferd i hele landet. Jeg synes det er ganske oppsiktsvekkende fra et parti som nå hamrer løs om arbeid, sysselsetting og ledighet, at de med åpne øyne går inn i dette vel vitende om at det kan utgjøre et betydelig velferdstap for nasjonen, sier Jensen.

(©NTB)

Skriv ditt leserbrev her «

Si din mening om Lofoten, samfunnet og folket som bor her. Vi prioriterer lokale innlegg og lokale debattanter.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken