To russere savnet utenfor Senja

TO SAVNET: To russiske menn er savnet på havet vest av Torsken på Senja tirsdag. Store styrker er satt inn i letingen.

TO SAVNET: To russiske menn er savnet på havet vest av Torsken på Senja tirsdag. Store styrker er satt inn i letingen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

En stor redningsaksjon er satt i gang etter at to menn ikke kom hjem fra en fisketur tirsdag.

DEL

(Nordlys:)Hovedredningssentralen Nord-Norge (HRS) har satt i gang søk etter to russere som er savnet under en fisketur i en åpen båt utenfor Torsken, vest av Senja.

– Det er snakk om to russiske menn som dro ut fra et båtutleiefirma i Torsken for å fiske ca. klokken 10 i formiddag. De er ikke kommet tilbake til vanlig tid, sier redningsleder Jakob Carlsen, ved HRS til Nordlys.

Båten de to menne dro ut i er 19 fot lang, åpen, bygd av plast og har en påhengsmotor med 40 hestekrefter, opplyser HRS.

Samtale ble brutt

De to ringte til andre medlemmer av reisefølget, som er på land, i 14-tiden, men samtalen ble da brutt, forteller Carlsen.

Utleieren ble varslet av de to på land i 17.30-tiden og dro selv ut for å lete. Han ringte politiet klokken litt etter klokken 19.

– Det er vedkommende som har leid ut båtene, en kommersiell aktør, som har tatt kontakt med oss og uttrykt sin bekymring for disse to, sier operasjonsleder i Troms politidistrikt, Rune Nilsen, til Nordlys.

Politiet varslet straks HRS. Tre redningsskøyter, et Sea King redningshelikopter, KV Andenes og et NH90-helikopter om bord på kystvaktskipet ble straks satt i aksjon.

KV Heimdal har også satt kurs for søksområdet, opplyser Kystvakten. Skipet var ved 21.20-tiden nord av Tjeldsundet.

Ferga Stetind deltok i søket i de første timene etter alarmen gikk, men var ved 21.30-tiden i ferd med å gå til Andenes.

Saken fortsetter under bildet.

Foto:

Var grov sjø

Det er ikke kjent hvor de to fiskerne befinner seg.

– De har fått beskjed om å ikke gå så langt ut, men hvor langt ut de har dratt, vites ikke, sier Carlsen.

Han opplyser at de savnede har vært kunder hos utleiefirmaet tidligere.

Det har vært tung sjø utenfor Senja i dag, men været i søksområdet blir i kveld opplyst å være godt, forteller Carlsen. Meteorologisk institutts målestasjon på Andenes viste fem grader og lett vestlig bris klokken 20.

Søker langs land

Ved 21-tiden driver redningsskøyta Dagfinn Paust søk vest av Torsken.

- Været er ganske greit, men det har vært litt rusk tidligere i dag, sier styrmann på Dagfinn Paust, Sebastian Spjelkavik.

De venter på at det skal komme flere båter til søksområdet.

- Vi gjør overflatesøk langs land. Hvis båten har fått motorstopp driver han med vinden, så vi søker langs land, sier Spjelkavik.


Klokka 22.00 melder HRS om at en kantret båt er lokalisert. Båten ligger med baugen i været, og det jobbes med å verifisere om dette er båten med to russiske fritidsfiskere ombord.

Artikkeltags