Rektor Bjørn Olsen ved Nord Universitet foreslo overfor styret at det ikke skulle tas opp nye studenter ved den desentraliserte sykepleierutdanningen i Lofoten og Vesterålen i 2019. Det ble blant annet begrunnet med stort arbeidspress på administrasjonen i forbindelse med implementering av nye nasjonale studieplaner gjeldende fra 2020.

Ordfører Remi Solberg (Ap) i Vestvågøy reagerte meget sterkt på dette, og mente det var en styrt avvikling av den desentraliserte sykepleierutdanningen i Lofoten/Vesterålen.

Sammen med ordfører Siv Dagny Aasvik (Ap) fra Hadsel ba han om å få møte styret i forkant av tirsdagens styremøte i Nord Universitet på Stokmarknes.

– Vi fikk en halv time til å legge fram vårt syn på saken. Vi mener at argumentet om at omstillingen til ny studieplan krever så mye arbeid at det må gjøres et 0-opptak ikke holder. Vi i kommunene holder også på med omstilling, men vi stenger ikke sykehjemmet, mens vi jobber med omstillingen, sier Solberg.

Han forteller at innstillingen til rektor ble vedtatt med et tilleggspunkt:
«Det skal ikke nedlegges eller ikke gjøres opptak for studier som kan påvirke/foregripe arbeidet med studiestedsstruktur. Dette gjelder spesielt for profesjonsutdanningene».

Solberg tolker dette som at det blir opptak.

– Det betyr at det legges opp til opptak av sykepleierstudenter i Lofoten/Vesterålen også i 2019. Vi er godt fornøyd med styrets vedtak, og dermed opprettholder regionen dette meget viktige studietilbudet, sier Remi Solberg.

Endelig vedtak blir gjort i oktober.

– Det er normal prosedyre. Det sees da på blant annet antall søkere, sier Solberg.

Styremøtet i Nord Universitet pågikk fram til 15.00. Derfor var hverken rektor Bjørn Solberg eller styreleder Vigdis Moe Skarstein tilgjengelig for kommentar.

Les også: Rektor ved Nord Universitet: – Vi foreslår ikke å legge ned sykepleierutdanningen i Lofoten/Vesterålen

Les også: Nord Universitet foreslår å legge ned studietilbud i Lofoten