Ordførere bekrefter: – Det blir opptak til sykepleierutdanningen i Lofoten/Vesterålen også i 2019

Artikkelen er over 2 år gammel

Styret i Nord Universitet vedtok tirsdag at det ikke blir 0-opptak av studenter i 2019, og det blir heller ikke snakk om nedleggelser av studietilbud.

DEL

Rektor Bjørn Olsen ved Nord Universitet foreslo overfor styret at det ikke skulle tas opp nye studenter ved den desentraliserte sykepleierutdanningen i Lofoten og Vesterålen i 2019. Det ble blant annet begrunnet med stort arbeidspress på administrasjonen i forbindelse med implementering av nye nasjonale studieplaner gjeldende fra 2020.

Ordfører Remi Solberg (Ap) i Vestvågøy reagerte meget sterkt på dette, og mente det var en styrt avvikling av den desentraliserte sykepleierutdanningen i Lofoten/Vesterålen.

Sammen med ordfører Siv Dagny Aasvik (Ap) fra Hadsel ba han om å få møte styret i forkant av tirsdagens styremøte i Nord Universitet på Stokmarknes.

– Vi fikk en halv time til å legge fram vårt syn på saken. Vi mener at argumentet om at omstillingen til ny studieplan krever så mye arbeid at det må gjøres et 0-opptak ikke holder. Vi i kommunene holder også på med omstilling, men vi stenger ikke sykehjemmet, mens vi jobber med omstillingen, sier Solberg.

Han forteller at innstillingen til rektor ble vedtatt med et tilleggspunkt:
«Det skal ikke nedlegges eller ikke gjøres opptak for studier som kan påvirke/foregripe arbeidet med studiestedsstruktur. Dette gjelder spesielt for profesjonsutdanningene».

Solberg tolker dette som at det blir opptak.

– Det betyr at det legges opp til opptak av sykepleierstudenter i Lofoten/Vesterålen også i 2019. Vi er godt fornøyd med styrets vedtak, og dermed opprettholder regionen dette meget viktige studietilbudet, sier Remi Solberg.

Endelig vedtak blir gjort i oktober.

– Det er normal prosedyre. Det sees da på blant annet antall søkere, sier Solberg.

Styremøtet i Nord Universitet pågikk fram til 15.00. Derfor var hverken rektor Bjørn Solberg eller styreleder Vigdis Moe Skarstein tilgjengelig for kommentar.

Les også: Rektor ved Nord Universitet: – Vi foreslår ikke å legge ned sykepleierutdanningen i Lofoten/Vesterålen

Les også: Nord Universitet foreslår å legge ned studietilbud i Lofoten


Artikkeltags