Kunstkvarteret tildelt midler fra fylkeskommunen: – Vi er veldig glad for støtten

Fylkesråden i Nordland har fordelt årets tilskudd til visuell kunst og til ordningen Artist in Residence.

DEL

Nordland fylkeskommune har fordelt 648 000 kroner til ordningen Artist in Residence (AiR) til 12 ulike prosjekter rundt om i fylket. Denne ordningen bidrar til at kunstmiljøer i Nordland får anledning til å invitere kunstnere fra hele verden til et opphold i Nordland. Kunstkvarteret Lofoten ved Hagskaret har fått tildelt 110 000 kroner til sitt arbeid med AiR. Vebjørg Hagene Thoe ved Kunstkvarteret forteller at de er veldig glade for støtten.

– Vi har fått støtte de siste årene, men vi er bestandig litt spent fordi det ikke er noe selvfølge. Vi får også støtte fra kommunen, som støtter oss med like mye som fylket, sier hun.

60 til 70 søknader

Midlene går til forskjellige sider av driften på Kunstkvarteret, og til opplegg og materiell til kunstnerne som er med i AiR-ordningen. Kunstkvarteret søker hvert år etter profesjonelle kunstnere som ønsker å komme, og da får de rundt 60 til 70 søknader hver gang.

– Vi har holdt på med ordningen i seks år, og har båre norske og utenlandske kunstnere hos oss. Det er alltid rundt 15 kunstnere som kommer hit i løpet av året. Målsettingen vår er at de som kommer også skal bidra i lokalsamfunnet på noe vis når de er her. Det er artig, og det er mange som ønsker å komme. Lofoten er blitt et veldig populært sted, sier hun.

Hun forteller at ordningen er en vinn-vinn situasjon for både lokalsamfunnet og kunstnerne. Miljøene blir større, gjestene kommer med inspirasjon utenfra og de er interesserte i kunstnerne som holder til i Lofoten.

– Denne ordningen får mange ringvirkninger. Nå er vi i en dialog med fylket for å prøve å få en fast finansieringsordning. Ellers er vi veldig glad for at fylket har støttet oss nå, sier hun.

Visuell kunst

Fylkesrådet i Nordland har også fordelt årets tilskudd til visuell kunst.

– Jeg vil at flest mulig som bor her og besøker oss skal ha tilgang til å oppleve kunst. Derfor er det både gledelig og viktig å dele ut 250.000 til kunstforeninger og gallerier som formidler kunst av høy kvalitet, sier fylkesråd for kultur, miljø og folkehelse Aase Refsnes (SV) i en pressemelding.

Disse ble tildelt midler til AiR i Lofoten:

Kunstkvarteret 110 000, Villa Lofoten 50 000, Kaviarfactory 50 000, Røst AiR 74 000.

Disse utstillingsaktørene i Lofoten ble tildelt midler:

Inge Anne Nyaas 20 000, Kaviarfactory Drift AS 65 000, Scott Thoe 45 000.

Artikkeltags