Nordland Fylkesting må bidra til snarlig avklaring

Av

Fylkespolitikerne fra Lofoten og Vesterålen Lofoten Maritime Sikkerhetssenter.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Vest-Lofoten Næringsforening viser til Fylkesrådets innstilling til F.sak 118/2020, Maritime sikkerhetssenter i Nordland, samt til vårt brev om samme sak til fylkespolitikerne fra Lofoten og Vesterålen, datert 18. september i år.

Av innstillingen fra Fylkesrådet fremgår at Fylkestinget blir bedt om å vedta å igangsette arbeid med alternative løsninger for sikkerhetssenterdrift i Nordland.

For Vest-Lofoten Næringsforening er dette forslaget for lite presist og konkret i forhold til å sikre videre drift av Lofoten Maritime Sikkerhetssenter.

Med den prosessen som allerede har foregått er det skapt betydelig usikkerhet knyttet til fremtidig drift. For både ansatte og kunder er dette en uholdbar situasjon.

Fremtidig drift og eierskap må derfor avklares snarest mulig, og senest i løpet av 1. halvår 2021.

Vest-Lofoten Næringsforening er primært for at Nordland fylkeskommune fortsatt eier og driver sikkerhetssenteret, men dersom dette ikke er mulig ber en fylkeskommunen i det minste sikre lokalt eierskap og driftsavtaler som bidrar til at Lofoten Maritime Sikkerhetssenter blir opprettholdt og drevet videre som en viktig del av det maritime opplæringsmiljøet i Lofoten og Nordland for øvrig.

Vest-Lofoten Næringsforening minner om at Lofoten og Vesterålen er Nordlands desidert største fiskeriregion, med betydelig og voksende akvakulturnæring, og stor andel av Nordlands sjøfolk knyttet til skipsfart og offshorenæringene. Alle ansatte i disse næringene har behov for sikkerhetsopplæring, repetisjon og kompetanseutvikling på området, for å opprettholde sine sertifikater og lisenser.

Nordland Fylkesting må bidra til snarlig avklaring om videre positiv drift og utvikling av Lofoten Maritime Sikkerhetssenter som en viktig del av det maritime opplæringstilbudet i Nordland.

Leknes, 12. oktober 2020


Skriv ditt leserbrev her «

Si din mening om Lofoten, samfunnet og folket som bor her. Vi prioriterer lokale innlegg og lokale debattanter.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken