Gå til sidens hovedinnhold

Kunst- og filmskolen mangler bachelor-partner

Artikkelen er over 3 år gammel

Nordland Kunst- og filmskole ønsker samarbeid med et universitet.

I juni fikk den fylkeskommunale utdanningen i Kabelvåg godkjenning for bachelorutdanning i bevegelige bilder. I etterkant ble det klart at en slik utdanning ikke kan tildeles en fylkeskommune, men må legges til et eget rettssubjekt.

– Det vi har gjort er å opprette et eget selskap, Nordland Kunst- og filmskole AS. Dette selskapet er kreditert for å gi bachelorutdanningen. Men dette vil gi komplikasjoner i forhold til inntak av studenter, og er tenkt som en overgangsfase til et samarbeid med et universitet er på plass, sa fungerende fylkesråd for utdanning, Knut Petter Torgersen, da han orienterte fylkestinget tirsdag ettermiddag.

Les også:

Endelig er kunst- og filmfagskolen samlet under ett tak

Fylkeskommunen har vært i kontakt med Nord Universitet i Bodø som har avslått å ta inn Nordland kunst- og filmfagskole. Det samme gjorde i utgangspunktet Universitetet i Tromsø.

– Vi har diskutert dette videre med Universitetet i Tromsø–Norges arktiske universitet. De kan være interessert i å innlemme kunst- og filmfagskolen dersom det følger penger med fra staten samt nye studieplasser. Men per i dag må den nye utdanningen kjøres gjennom aksjeselskapet, sa Torgersen som varslet at egen sak om framtiden til bachelorutdanningen blir egen sak i fylkestinget våren 2018.

– Da skal vi også behandle videreføring av utdanningen dersom den ikke overføres til et universitet.

Kommentarer til denne saken