To menn ble i natt tatt hånd om av politiet etter at det klokken 00:26 natt til søndag, ble meldt om en aggressiv person på et utested på Leknes.

– Klokken 01:15 ble to personer tatt hånd om av politiet på grunn av ordensforstyrrelser på et utested. De var utagerende og kranglete, og ingen av de to snakket norsk.

Det sa operasjonsleder ved Nordland politidistrikt, Ivar Bo Nilsson.

Hadde kniv på kroppen

De to mennene, en i 30-årene og den andre i 40-årene, fikk pålegg av politiet om å fjerne seg fra stedet. Det gjorde de ikke.

– De etterkom ikke politiets pålegg om å forlate stedet, så begge to ble tatt med i arresten. Begge var overstadig beruset og generelt sett «trållåt», sier Bo Nilsson.

De to mennene ble begge anmeldt for ordensforstyrrelse, men som en bonus fikk 40-åringen seg en ekstra anmeldelse på blokken fordi han hadde med seg noe han ikke burde.

– 40-åringen hadde med seg kniv, noe som ikke er lov. Han blir anmeldt for både å ha kniv på offentlig sted, samt ordensforstyrrelse. Den andre kun for ordensforstyrrelse.

 

Bil på taket på Stokmarknes

Klokken 02:12 ankom en patrulje stedet til en ulykke, hvor en bil med to passasjerer hadde sklidd og havnet på taket.

– Det hadde vært en trafikkulykke, og patruljen ringte til ambulanse for sjekk. Begge to ble sjekket og klarert av ambulansepersonellet. Det var heller ikke mistanke om promillekjøring, og blåseprøven var ren, sa operasjonslederen.

De to var på vei til et biltreff da de visstnok mistet kontroll over bilen.

– De var på vei til et «amcar»-treff, og bilen var en som sjåføren lånte i påvente av å eventuelt kjøpe den. Han skulle visstnok sjekke hvor kraftig bilen var da han gasset på. Siden veibanen var våt, mistet han kontrollen og bilen havnet delvis på taket.

Vil dette føre til en anmeldelse for uaktsom kjøring?

Det vil være naturlig at de blir anmeldt, men siden det ikke står noe om det i rapporten kan jeg ikke si det med sikkerhet, avslutter Bo Nilsson.

 

Ingen promillekjørere

Ellers hadde UP promillekontroll både ved E10 på Leknes, og i Badebukta utenfor Svolvær. På Leknes ble 45 mennesker sjekket, uten resultat, mens det heller ikke fantes noen syndere i Svolvær.