Turne i Lofoten

En midtsommernattsdrøm: Nordland teaters versjon spiller for skoler i Lofoten den neste måneden.Foto: Karin P. Skarby

En midtsommernattsdrøm: Nordland teaters versjon spiller for skoler i Lofoten den neste måneden.Foto: Karin P. Skarby

Artikkelen er over 5 år gammel

Nordland teaters «En midtsommernattsdrøm» kommer tilbake til Lofoten, denne gangen som skoleforestilling.

DEL

«Det er et godt håndverk i alle ledd. Når teater er spleiset sammen så pass solid som her, fungerer det. God timing får folk til å le. Og publikum lo høyt og ofte til Nordland Teaters versjon av teaterklassikeren «, skrev undertegnet i en anmeldelse av forestillingen til Nordland Teater i Lofot-Tidende i februar i fjor.


Nå inviterer Den kulturelle skolesekken skoleelever i hele Lofoten til den samme oppsetningen. Denne uken spilles Shakespeares klassiker på Ballstad og Bøstad skoler, neste uke på Fygle skole og på Teater NOR i Stamsund, uka etter igjen i Sørvågen skole og Lofoten kulturhus i Svolvær og til sist i Kabelvåg, før turneen fortsetter til Vesterålen.
Dette ble skrevet i anmeldelsen i fjor: «Publikum sitter på tre sider rundt spilleplassen, i et verandalignende amfi, og mellom og på sitteplassene forteller ensemblet historien om forelskelse og trylledråper, forviklinger og alvekrangling».
Og hva handler så «En midtsommernattsdrøm" om? Jo, Hermia er forelsket i Lysander, men må gifte seg med Demetrius, Helena er på sin side forelsket i Demetrius, som igjen er forelsket i Hermia. Skogsalven Puck vil rydde opp i dette. Bevæpnet med en kjærlighetsblomst, som fungerer slik at om man drysser blomsterstøv over noen vil de forelske seg i den første de ser, tar han fatt på oppgaven. Dessverre tar han feil av guttene, og drysser støv over Lysander, som så får øye på Helena.
– Forvirrende? Ja, men forelskelse er forvirrende, og det ender godt for alle til slutt, skriver Den kulturelle skolesekken i en pressemelding.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken