Nekter å strekke seg litt for disse 4863 personene

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Fylkesrådet vil beholde aldersgrensen de satte for studentrabatten på buss i sommer, skriver Avisa Nordland. Det ble ble klart på fylkestinget i Mo i Rana.

Det var etter en interpellasjon fra Joakim Sennesvik (H) at spørsmålet på nytt kom opp.

I en e-post til an.no sier han at studenter til Nord universitet har kontaktet ham. I innspillet på fylkestinget foreslår han at aldersgrensen på 29 år fjernes. Nå må de betale full pris på bussen.

Mange studenter

Han understreker at det gikk over 4863 studenter over 29 år på Nord Universitet vårsemesteret 2016.

- 1536 av disse gikk fulltidsstudier. Noen av disse går naturligvis i studiesteder utenfor Nordland, men plusser man på tall fra Universitetet i Tromsø, Campus Narvik, vil nok ikke tallene være langt unna fasit. Gjennom media blir det argumentert fra fylkesrådet med at man tilpasser seg nasjonale standarder, og at det er vanskelig å skille mellom del- og fulltidsstudenter, sier han.

Sennesvik spør om vi i Nordland ønsker å til enhver tid være «standard», eller ønsker vi å være et fylke hvor vi strekker oss litt ekstra for studentene i fylket.

- Det er i det store bildet ikke snakk om veldig mange personer som berøres av den nye aldersgrensen, men for den enkelte kan det utgjøre en stor forskjell i privatøkonomien. Det trenger ikke nødvendigvis å være slik at eldre studenter har bedre økonomi enn de yngre, sier Sennesvik.

Viderefører for de fleste

Fylkesråd Wilfred Nordlund sier at fylkesrådet har fastsatt en øvre aldersgrense for studentrabatt. Rabatten videreføres dermed for de aller fleste heltidsstudentene og de som har størst behov for rabatten.

- Bakgrunnen for at vi har valgt fylte 30 år som aldersgrense er at det er grensen de fleste andre fylker har valgt, for eksempel Oslo, Akershus og agderfylkene, svarer han.

Han understreker at NSB har 30-årsgrense på sin periodebillett og Troms opererer også med en 30-årsgrense i sitt takstsystem. Det siste gjør det enklere å reise over fylkesgrensen. Vegdirektoratet har for øvrig foreslått 30 årsgrense i et Nasjonalt samordnet takstsystem.

Artikkeltags