Husk å forhåndsbestille billett på nett, ellers kan du bli stående igjen på kaia når Nordlandsekspressen (NEXII) forlater Svolvær

- Det å bli stående uten å få være med kan faktisk skje, etter at det å reise med Nordlandsekspressen har blitt veldig populært.

DEL

Samferdselssjef Odd Steinar Åfar Viseth i Nordland sier at fylkeskommunen har indikasjoner på at folk blir stående igjen fordi det å reise med hurtigbåten mellom Bodø og Svolvær er blitt så populært.

Populære

De to nye hurtigbåtene «Elsa Laula Renberg» og «Regine Normann» er nå i full drift etter en innkjøringsperiode i vår, og de er blitt populære, for etterspørselen etter å reise med dem både mellom Helgeland og Bodø, og Bodø og Lofoten via Steigen og Hamarøy, er stor.

– Sist helg opplevde folk å bli stående igjen på kaia i Lofoten fordi man ikke hadde booket billett på nettstedet «www.177nordland.no», sier Åfar Viseth.

Les også:

– Jeg tror nok at det kanskje skyldtes at det var hjemreise for mange deltakere og følgesvenner etter Lofoten Ultratrail-løpet fredag og lørdag i Lofoten, noe som gjorde at det var smekkfull hurtigbåt til Bodø søndag kl. 12.45 fra Svolvær.

– Men nå er turistsesongen i gang, så vår oppfordring som båteier er at folk benytter seg av å bestille billett på nettet på forhånd, og ikke satse på at det er plasser ledige. De som har bestilt billett har rang foran andre.

Avlaster

Fra 3. juni starter Nordlandsekspressen sin spesielle sommerrute med en ekstra avgang fra Bodø til Helnessund, Nordskott, Bogøy og Skutvik, og samme leia i retur.

– Dette vil nok avlaste en del for alle reisende som skal hele turen Bodø-Skrova/Svolvær, men likevel er det greit å satse på å bestille billetter også for denne kveldsavgangen kl. 18.00 fra Bodø til Svolvær på alle hverdager, og kl. 19.00 fra Bodø til Svolvær på søndager, sier Åfar Viseth.

Les også: Må utbedre kaia i Svolvær: - De nye hurtigbåtene kan bli skadet

Trafikkvekst

Han sier at i fjor opplevde man en trafikkvekst mellom Bodø og Lofoten med NEXII, og dette tror han vil fortsette etter at de to nye, moderne hurtigbåtene er satt inn i rutetrafikk. Allerede ser man at de enkelte dager går smekkfulle fra kai, så bestill billett på forhånd via nettstedet «www.177nordland.no, er samferdselssjef Odd Steinar Åfar Viseth i Nordland sin oppfordring til det reisende publikum.

Les også: Skutvikferga starter opp lørdag morgen

Artikkeltags