Har nesten fått inn nok midler til ambulanseutstyr til ambulansen på Gravdal: - Givergleder har vært enorm

Hjertekompresjonsmaskin: Ambulansearbeiderne Marianne Skjerpen, Therese Rasmussen, Kristine Eilertsen og Arnoll Åseng er takknemlig for givergleden og dugnadsånden vist under innsamslingsaksjonen til hjertekompresjonsmaskiner til ambulansene i Lofoten.

Hjertekompresjonsmaskin: Ambulansearbeiderne Marianne Skjerpen, Therese Rasmussen, Kristine Eilertsen og Arnoll Åseng er takknemlig for givergleden og dugnadsånden vist under innsamslingsaksjonen til hjertekompresjonsmaskiner til ambulansene i Lofoten. Foto:

Bil i Nords innsamlingsaksjon for hjertekompresjonsmaskiner til ambulansene i Lofoten er 55.000 kroner unna ny maskin til ambulansen på Gravdal.

DEL

– Sist jeg sjekket hadde det kommet inn cirka 186.000 kroner til den andre maskinen som skal til ambulansen på Gravdal. Det er veldig mange privatpersoner som har gitt til maskinen, men det er litt rart at ikke flere bedrifter har vært på banen. De trenger ikke gi 30.000 kroner, sier André Rosengren Bendiksen ved Bil i Nord, som er initiativtaker til aksjonen.

Bedrifter som Lofotkraft, Thon hotell, og Bil i Nord har selv gitt 30.000 kroner. Nå oppfordrer han de store bedriftene vest i Lofoten til å gi et bidrag.

– Stand-Up Lofoten og Eggum Bygdelag har gitt et bidrag til maskinen. Nå trenger vi bare 55.000 kroner, så det begynner å gå seg til. Jeg har også en avtale med Nordlandssykehuset, slik at jeg får maskinene billigere, sier han.

– Jeg har den siste tiden sett at det har kommet flere bidrag fra privatpersoner fra Vestvågøy også. Vi får se om vi greier flere enn to.

Giverglede

Tidligere fortalte ambulansepersonell på Gravdal fortalte Lofotposten at de ikke kan frakte personer med hjertestans uten denne maskinen. De må vente på helikopter eller annen bistand.

– Det er tungt arbeid, og ambulansepersonell gir seg ikke. Jeg gleder meg veldig til vi får maskinen hit og vi får utlevere den. Jeg tror vi greier å samle inn de siste kronene. Givergleden har vært enorm, sier Rosengren Bendiksen.

De som ønsker å bidra til innsamlingsaksjonen kan sette inn penger til konto 1503.45.08000 eller sende via VIPPS til 559446 og merke betalingen med «hjertekompresjonsmaskin».

>> Det er også opprettet en spleis i forbindelse med innsamlingen.

Artikkeltags