Fotballsupportere med stor pengegave til fødestua

Gavmild: Jordmor Reidun Karlsen, Dag Arne Berg, Alf Einar Gjertsen, Edvard Falch, Taissia Denstadli, jordmor Heidi Hansen, Tommy Johansen og Hans Ivar Hansen samlet i fødekaret som de håper snart kan byttes ut. Begge foto: Kai Nikolaisen

Gavmild: Jordmor Reidun Karlsen, Dag Arne Berg, Alf Einar Gjertsen, Edvard Falch, Taissia Denstadli, jordmor Heidi Hansen, Tommy Johansen og Hans Ivar Hansen samlet i fødekaret som de håper snart kan byttes ut. Begge foto: Kai Nikolaisen

Artikkelen er over 3 år gammel

I mai ble det startet en innsamlingsaksjon til nytt fødebadekar til sykehuset på Gravdal. Fredag kom en gjeng Liverpool-supportere på besøk med en stor sjekk.

DEL

I mai tok Taissia Denstadli initiativ til en innsamlingsaksjonen som skal skaffe penger til å kjøpe et moderne fødebadekar til fødestua på Gravdal. Et kar som er tilpasset vannfødsler. I dag har fødestuen et utdatert kar fra 1980-tallet som de mer enn gjerne bytter ut med et mer moderne.

Les også: Nybakt mor samler inn til nytt badekar 

Målet er å samle inn 100.000 kroner og fredag så kom en gjeng fra Liverbirds Lofoten på besøk. Liverbirds Lofoten er supporterklubben til Liverpool.

– Vi har solgt lodd og inntektene skulle gå til et godt formål. Vi ble straks enige om at fødekar på fødestua var det perfekte valget og jeg er glad å kunne overrekke 15.000 kroner til aksjonen, sa leder Edvard Falch i Liverbirds Lofoten ha han overrakte sjekken til jordmor Reidun Karlsen.

– Dette  er så flott. Å føde i vann er avspennende og en god form for smertelindring. Vi er den eneste fødestuen i Nordlandssykehuset som tilbyr vannfødsler og nå håper vi at vi snart kan få et nytt, moderne kar, sa Karlsen.

Initiativtaker Taissia Denstadli kunne fortelle at det nå er kommet inn vel 30.000.

– Det kom inn en del penger etter det sto om aksjonen i Lofotposten. Det er mest private som har gitt, men også noen bedrifter, sier Denstadsli som håper at bidraget fra Liverbirds Lofoten kan blåse nytt liv i givergleden.

– Når fotballidioter som oss kan gi 15.000 så må det vel være noen bedrifter der ute som kan bidra med de pengene som gjenstår, kommer det kontant fra Edvard Falch.

– De som vil gi et bidrag kan benytte konto 15032703817. Merkes med gave føde Lofoten, ref: 22124, opplyser Denstadli.

Det er ikke første gang Liverpool-supporterne bidrar med penger til et godt formål.

– For et par år siden bidro vi med penger til et godt formål i England. Slagordet til Liverpool er «You never walk alone» og sykehuset er så viktig at hele Lofoten må gå i lag og sørge for at det fødebadekaret blir realisert, slår Liverpool-supporterne fast.

De ønsker å takke alle bedriftene som har bidratt med premiene til lotteriet.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken