Gå til sidens hovedinnhold

Lofoten badet i vakkert nordlys

Artikkelen er over 5 år gammel

De siste dagene har det vært observert et ubeskrivelig vakkert nordlys på kvelds- og nattehimmelen. Tirsdag kveld var nordlyset så vidt synlig litt tidlig på kvelden. Senere buktet det seg som en grønn bevegelig slange mot vest, som bøyde seg sammen og laget en stor nesten fullendt sirkel omkring øyene i Aust-Lofoten. Men også resten av Lofoten opplevde vakkert nordlys.

På denne tiden av året opplyser Rob Stammes ved Polarlightcenter i Laukvik at når nordlyset starter tidlig på dagen vil havet gi en palett av forskjellige farger. Da kan man i en opplevelse få den oransje gløden fra solen, et nordlys med svakt grønnskjær og havet speilet i ulike sjatteringer av blått.

De beste nordlysbildene får man ved å oppsøke et sted med minimal lysforurensning. Anbefalingen er å dra ut på landet bort fra lyskilder som komme fra boliger og gatelys. Lofotpostens fotograf kjørte til rasteplassen i Austnesfjorden ved E10 og kunne boltre seg i vakre motiv.

Har du tatt bilder av nordlyset, og ønsker å dele din opplevelse med Lofotpostens lesere, så last opp dine nordlysbilder i denne artikkelen.

Kommentarer til denne saken