Gå til sidens hovedinnhold

Nordnorsken kommer til Leknes for første gang

Artikkelen er over 1 år gammel

Den nordnorske kunstutstillingen åpnes lørdag 13. juli på Meieriet Kultursenter på Leknes.

I år er 73. gangen Nordnorsken monteres rundt omkring i Nordland. Den vandrende kunstutstillingen skal henge på Meieriet fra 13. juli til 4. august. Tirsdag ettermiddag er enhetsleder for kultur Richard Brattli, prosjektmedarbeider ved Qultura fritidsklubb Håkon Nordhaug og arrangementsansvarlig Jann-Magne Kasteng-Jakobsen godt i gang med monteringen av utstillingen på fryseriet.

– Det er veldig stas at utstillingen kommer hit, sier Nordhaug.

– Fordi verkene er valgt ut av en jury er det ingen sammenheng mellom dem. Vi monterer utstillingen selv og prøver å lage en sammenheng. Så det er vår tolkning også, sier Nordhaug.

Noen av verkene står fortsatt i bokser på golvet og noen av kunstverkene skal henges opp fra taket. Lørdag skal utstillingen stå klar for publikum.

Høy kvalitet

Det er Bodø kunstforening som står for utstillingen som nå er ute på turne. Nordnorsken er en tradisjonsrik kunstutstilling av høy kvalitet, som Brattli forteller man har hørt om hele livet.

– Det er viktig at vi får se kunst av nasjonal karakter. Det er bra å oppleve kunst som ikke er masseprodusert. I denne utstillingen er det knapt noen som kjenner til verkene. Du får mulighet til å tolke verkene selv, uten å bli fortalt av andre hva du skal synes, sier Brattli.

Kunstutstillingen består av 23 verk fra 20 kunstnere. Blant annet er et av verkene av Lill-Anita Olsen som er vokst opp på Nesland i Flakstad. Hun har atelier på Kunstkvarteret på Vestvågøy, hvor hun har vært i 9 år.

Les også:

Galleriet nekter å la eieren låne sitt eget maleri: - Gjestene kan ikke komme hit til en tom vegg

Åpningen

Tor Esaissen, en lokal kunstner bosatt i Sørvågen, skal åpne utstillingen på fryseriet lørdag. Peter André Pliassov, en lokal musiker som er hjemme på ferie fra studiene, skal spille piano.

Meieriet fikk selv bestemme når de ville ha besøk av utstillingen.

– Det er artig å ha stort besøk. Det er sommer og folk er kanskje mer mottakelige for inntrykk, folk har fri og kan ta seg en tur hit midt på dagen. Ta med deg ungene og ta med familie, det er noe å undre seg over for barn også, sier Brattli.

Les også:

Åpnet galleri 40 år etter første besøk

Kommentarer til denne saken