Gå til sidens hovedinnhold

Dette skaper panikk i mange hjem

Artikkelen er over 5 år gammel

Blekkmangel får pulsen opp selv i de beste familier.

Ni av ti familier har opplevd at de ikke har fått skrevet ut et dokument fordi skriveren manglet blekk. For 56 prosent av disse har dette skapt en «panikksituasjon» som kan være kostbar, tidkrevende og ubehagelig. Det viser en undersøkelse OnePoll har utført for Epson blant 8.000 europeiske foreldre med barn mellom 5 og 16 år.

I undersøkelsen oppga mange foreldre at barna ikke fikk skrevet ut hjemmearbeid eller viktig dokumenter før en skoletur som de verste situasjonene de hadde vært i. For foreldre i jobb varierte eksemplene fra å måtte dra tidlig til jobben for å skrive ut dokumenter til møter, til ikke å kunne skrive ut en søknad eller CV i forbindelse med en mulighet for ny jobb.

Mange foreldre har heller ingen oversikt over omganget av familiens printerbruk. Mer enn en tredjedel av foreldrene sa at barna hadde brukt skriveren uten at de visste om det.

 

I nesten halvparten av tilfellene (46 prosent) har barnas bruk av skriveren ført til en situasjon der man har gått tom for eller hatt for lite blekk. I undersøkelsen har foreldre gitt uttrykk for at dette har ført til vanskelige situasjoner – som å være ute av stand til å skrive ut dokumentasjon til et arbeidsmøte fordi barnet hadde skrevet ut fargerike tegneserier fra internett og brukt opp alt blekket.

Utstrakt bruk av printeren kan også være kostbart. Mange foreldre sier at de har innført strenge tiltak for å redusere antall utskrifter ved å stoppe «utskriftsforbryterne» i familien. 45 prosent sier at de ikke tillater barna å bruke skriveren hjemme, og tre av fire oppgir at det skyldes blekkostnadene.

– I en tid med «on demand»-teknologi er det ikke overraskende at vi forventer å kunne skrive ut hva vi vil når vi vil fra skriveren hjemme. Når dette ikke er mulig fordi det er tomt for blekk eller ikke nok blekk til å fullføre utskriftsjobben, kan foreldre komme i vanskelige situasjoner. Det ikke å kunne skrive ut reisedokumenter, arbeidsmateriell eller hjemmearbeid kan være en unødvendig stressfaktor for familier, sier markedssjef Solfrid Dyrrdal Liland i Epson Norge. (ANB)

Kommentarer til denne saken