Gå til sidens hovedinnhold

"Valdresmarsj" er kåret til norges nasjonalmarsj

Artikkelen er over 2 år gammel

Folket har kåret «Valdresmarsj», skrevet av Johannes Hanssen, til Norges nasjonalmarsj.

I forbindelse med «Musikkorpsenes» 100-årsfeiring i år ville Norgs Musikkorps Forbund benytte anledningen til å kåre Norges nasjonalmarsj, en marsj som fritt kan brukes i offisielle og uoffisielle anledninger.

Ti finalister ble plukket ut blant 277 innsendte forslag og lagt ut for avstemning. Mandag 22. januar ble vinneren kåret! Folket har kåret «Valdresmarsj», skrevet av Johannes Hanssen, til Norges nasjonalmarsj.

Vinnermarsjen fikk total 33,3% av stemmene og ble med det en soleklar vinner.

– Denne marsjen er jo det norskeste av det norske, sa Rune Alstedt da han offentliggjorde vinneren i NRK P1+ mandag formiddag. Videre poengterte han dette med å fortelle at marsjen er inspirert av både halling og slått.

Valdresmarsjen er også på listen over «verdens beste marsjer» og spilles over hele verden.

Mer om kåringen, samt fullstendig resultatrekkefølge finnes her: https://musikkorps.no/norges-nasjonalmarsj/

Norges Musikkorps Forbund jobber for å gjøre musikkorps til en attraktiv fritidsinteresse for alle barn, unge og voksne.

I 2018 fyller Norges Musikkorps Forbund 100 år, mens Forsvarets Musikk fyller 200 år. I den forbindelse har regjeringen erklært at 2018 får offisiell status som Musikkorpsenes år. Dette skal feires gjennom hele året og over hele landet, og begivenhetene vil stå i kø både nasjonal og regionalt.

Norges Musikkorps Forbund er landets største frivillige kulturorganisasjon og organiserer nærmere 60.000 medlemmer fordelt på 1658 korps i landet. To av tre korps er skolekorps, og NMF er representert i hele landet.

Kommentarer til denne saken