Fiskarlag krever slutt på at turister får ta med fisk ut av landet

Vestvågøy fiskarlag har nylig hatt årsmøte, og da sto blant annet turistfiske på agenden.

DEL

Fiskarlaget har er skeptisk til utviklingen i turistfisket.

Selv om det har kommet rapporteringsordninger som bidrar til å få en bedre oversikt over det som foregår, er fiskarlaget kritisk til at det er fritt fram å starte turistfiskebedrifter.

- Når en ser hvor mange båter enkelte bedrifter har til utleie, så er det rene industrien med tilrettelagt filetanlegg og innfrysing, skriver fiskarlaget i en uttalelse. Vestvågøy fiskarlag ledes av Ørjan Sandnes.

Utkast av fisk bekymrer:

- Etter at rapporteringsordningen startet, er det registrert nærmere 400.000 fisk på kroken bare i Nordland. Det slippes ut mellom 30-40% av fisken, det var cirka 35 prosent torsk. Årsmøtet er svært skeptisk til alt utslippet av fisk, særlig med tanke på begrenset overlevelsesevne. Når vi ser på hvordan yrkesfiskerne detaljreguleres og bøtelegges for den minste overtredelse av forskriftene, kan ikke årsmøtet forstå hvordan turistfisket kan fortsette på en slik måte, fortetter fiskarlaget.

Fiskarlaget krever at turistfisket må reguleres strengere og at all virksomhet må registreres til den kommunen anlegget ligger i. Videre mener fiskerne at det bør ikke lenger være lovlig å ta med seg fisk ut av landet.

- Det må være opplevelsen av fiske som står i fokus, ikke muligheten or å kunne ta med seg fisk hjem som er avgjørende, fastslår Vestvågøy fiskarlag i uttalelsen.

Artikkeltags