- En flott og krevende bane, sa Peter Lunde (22) den tredobbelt Norgesmesteren, og overrakte Roger Jensen i IL Blest en stabel med kvalitetsfrisbee-er i åpningsgave.

I sin åpningstale fortalte Roger Jensen at han for et års tid sin lyttet til et foredrag om frisbeegolf.

- Jeg fattet interesse for det Magnus Halseth fortalte, og ikke lenge etter begynte snøballen å rulle, fortsatte han.

18 «hull»

Ved hjelp av solide sponsorer og mange dugnadshender er Borg frisbeegolfbane med sine 18 «hull», eller kurver som det heter på frisbeespråket, fra og med denne helgen tilgjengelig for folket.

- Like etter denne offisielle åpningen skal Peter Lunde ha en liten frisbeegolfoppvisning, deretter beveger vi oss bort i akebakken i anlegget hvor et lite kurs i frisbeegolf arrangeres, sa Roger Jensen blant annet.

Som sagt så gjort. Peter Lunde imponerte så det holdt. Det var ikke vanskelig å forstå at denne 22-åringen alt er tredobbel Norgesmester.

Tok seg god tid

Peter Lunde tok seg god tid under kursingen – både da han instruerte, og senere da han veiledet de mange frammøtte på strålende vis.

Grep om frisbee-en, forehand og backhand ble behørig forklart. Likeledes linja, bøy i knærne og kastarmen inn til kroppen.

- Mange nyttige tips å få, lød det unisont for jenter og gutter, kvinner og menn i alle aldre, lød det unison fra kursdeltakerne som sugde til seg kunnskapen som ble formidlet.

Bildeserie

Åpning av frisbeegolf på Borg

Kaffe og vafler

- Kaffe og vafler, kanskje en pølse i brød, deretter konkurranse – individuelt og i par, ble det annonsert.

Den tredoble Norgesmesteren gikk for kaffe og pølse i brød.

Konkurransene dreide seg først om «nærmest pinnen», individuelt - deretter par mot par ute i løypa.

- Artig å vinne og få premie, artig med frisbeegolf, smilte Mathea Jakobsen (8) som vant klassen for barn.

- Yeh! Jublet Hanne Lid som vant klassen for voksne i «nærmest pinnen».

Frisbee-en landet en snau centimeter fra pinnen!

Magnus Halseth i Lofoten Frisbeeklubb stod for den høytidelige premieutdelingen.

Krevende bane

Borg frisbeegolfbane betegnes som nevnt som både flott og krevende.

- Du må definitivt være presis og ha kontroll når du skal gjennom her, ikke mye slingringsmonn. Men bane i skogsområde er jeg vant til fra guttedagene i Skien, sier Peter Lunde som begynte med frisbeegolf da han var 12 år gammel.

I dag jobber han i frisbeebutikk i Oslo og trener utallige timer i uka. Frisbee på heltid med andre ord for Peter Lunde som har årets NM om noen uker som neste store konkurranse.

Hermannsvik frisbeegolfbane

Denne helgen ble også Hermannsvik frisbeegolfbane i Stamsund offisielt åpnet. I tillegg til de to nevnte frisbeegolfbanene er det baner i Lofoten å finne på Leknes, Gravdal, Reine og Laupstad.

- Frisbeegolf passer for alle, i alle aldre, slås det fast fra alt og alle som Lofotposten pratet med under åpningen av Borg frisbeegolfbane.

Da er det bare å avslutte med; løp og kjøp en frisbee! Frisbeegolf er et lavterskeltilbud både økonomisk og ellers.