Norlense landet stor kontrakt med Forsvaret: – Vi går i riktig retning i 2018

- Riktig retning: Daglig leder Geir Magne Sørensen sier utviklingen av Norlense går i riktig retning i år.

- Riktig retning: Daglig leder Geir Magne Sørensen sier utviklingen av Norlense går i riktig retning i år. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Norlense har landet en stor avtale med Forsvaret om leveranse av oppblåsbare telt. Det betyr mye for bedriften på Fiskebøl.

DEL

Avtalen innebærer at bedriften skal levere oppblåsbare telt i ulike størrelser og varianter over en periode på fire år, men mulighet for ytterligere tre år.

Dette er andre gangen bedriften får en langtidsavtale med Forsvaret. Teltene skal kunne brukes i en rekke ulike roller i ulike klima.

– Norlense er stolt over å bli valgt som leverandør til et NATO-land og det er en stor anerkjennelse for oss. Dette viser at våre produkter har en solid posisjon i markedet når det kommer til både kvalitet og pris, sier Kurt Johansen i Norlense i en pressemelding.

– Godt etablert

Daglig leder Geir Magne Sørensen i Norlense sier denne avtalen er viktig for dem. Tidligere har Norlense hatt en lignende avtale for noen år tilbake og nå har man altså på nytt sikret et anbud med Forsvaret.

Sørensen vil ikke gå inn på hvor mye avtalen er verdt i form av et spesifikt beløp, men han er klar på at den er omfattende.

– Vi har i første omgang nå fått en relativt bra bestilling som skal leveres neste år. Vi har indikasjoner på at det er ytterligere bestillinger også.

Avtalen er en rammeavtale der Norlense skal levere telt i tråd med behovet gjennom fireårsperioden.

– Vi vet at Forsvaret har et relativt stort behov for telt. Norlense er godt etablert i Forsvaret og de kjenner til våre telt, sier han videre.

Kontrakten betyr også mye for bedriften.

– Det er veldig bra at vi har såpass mye å gjøre. Telt er en av forretningsområdene til Norlense som ikke har hatt altfor mye å gjøre tidligere, nå har vi fått dette opp på et riktig nivå.

– Riktig retning

I 2017 fikk selskapet en fireårsavtale med FN og deres World Food Programme. De første teltene er nå levert til Brindisi, Dubai og Panama.

– Så snart det skjer uhell og katastrofer i verden er det våre telt som sendes ut. Vi har gjort vår første leveranse nylig, sier Sørensen.

I fjor fikk man også en avtale med Røde Kors i Norge for å levere telt som for tiden er i bruk som feltsykehus i Bangladesh.

Norlense AS omsatte i 2017 for 37 millioner kroner, en økning fra 33 millioner året før. Resultat før skatt i fjor ble et underskudd på 18 millioner kroner, en betydelig reduksjon fra 26 millioner i minus året før.

– Hvordan er utviklingen i bedriften nå for 2018?

– 2018 er nok litt svakere enn forventet, men det går hele tida i riktig retning. Vi legger stein på stein, slår Geir Magne Sørensen fast.

Han peker på de tre avdelingene telt, havbruk og oljevern har god utvikling.

– Vi ser at telt nå virkelig begynner å levere, havbruk er på riktig nivå og innenfor oljevern ser vi konturene av bedring etter et svakt marked.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken