Gå til sidens hovedinnhold

Normann er «isolert» i Russland: Slår i hjel tiden med ny kjæreste og hjemmetrening

Artikkelen er over 1 år gammel

Fotballproff og svolværing Mathias Normann (23) er sammen med resten av Rostovs befolkning beordret til å holde seg innendørs til 26. april.

– Man blir «crazy» av å gå hjemme. Folk går egentlig bare og venter på at det skal ta slutt, slik at man kan komme seg tilbake på trening, forteller Normann til VG.

Normann kom til den russiske storklubben FC Rostov i januar 2019. Svolværingen, med en fortid i blant annet Brighton og Bodø/Glimt, har gjort sine saker meget godt, og ble i januar i år belønnet med en ny og forbedret kontrakt.

Fotballen i Russland er utsatt til 31. januar, og innbyggerne i Rostov er beordret til å holde seg innendørs til 26. april. Det betyr at han ikke får trent sammen lagkameratene. Dødtiden slår han i hjel med ny kjæreste, hjemmetrening og PC-spill.

– Jeg har mistet tellingen på hvor lenge jeg har vært innendørs. Det må være minst tre uker. Det eneste som er tillatt er nødvendige turer til matbutikken, sier svolværingen til VG.

Ifølge avisen har flere av Normanns lagkamerater valgt å reise til sine hjemland, men midtbanespilleren har valgt å bli i Russland.

– Jeg holder meg i ro her. Det er bare tull å reise hjem – det har ikke vært aktuelt. Det har aldri vært noe problem å være alene. Det gjør meg ingenting. Jeg vil ikke si at det går utover psyken, for jeg har tak over hodet, mat og er frisk. Det eneste er at jeg vil tilbake på trening. Jeg savner å kunne reise med laget på kamp og være på Rostov Arena med fansen – hele den pakken, sier han videre.

Selv om Normann må holde seg innendørs er han ikke alene. Før jul møtte han Violetta, som nå bor sammen med ham.

– Vi møttes i Moskva forrige år i forbindelse med en kamp jeg spilte, forteller Normann.

Kommentarer til denne saken