Gå til sidens hovedinnhold

Norske toppnavn til Codstock: - Her snakker vi Chicago blues i verdensklasse.

Artikkelen er over 1 år gammel

I år arrangeres Codstock for 20 gang i Henningsvær. Arrangørene ønsker å sette ekstra fokus på norsk blues under årets jubileumsfestival. Vidar Busk, Daniel Eriksen, Bjørn Berge, Joakim Tinderholt og Reidar Larsen er allerede booket inn. Nå følger de på med enda en av de store innen norsk blues, Knut Reiersrud. Han kommer sammen med det fremadstormende norske bandet, The Jelly Roll Men.

- Her snakker vi Chicago blues i verdensklasse. For å si det veldig enkelt: The Jelly Roll Men spiller old school, low down blues – slik det er ment å spilles. Deres live forestillinger er en komplett pakke! Den rette lyden, det riktige utseendet, holdningen og den rette følelsen! Bandet er en av de få som virkelig spiller de gamle greiene som dette. De fremfører gamle klassikere, og deres egne sanger er også i samme stil, heter det i en pressemelding fra arrangørene.

Knut Reiersrud er en velkjent mann i bluesmiljøet, og høyt respektert.

- Han er blant landets beste instrumentalister, en virtuos på gitar og en magiker på scenen. Han startet sin karriere i starten av 70 årene og i 1979 samarbeidet han med de store legendene innen Chicago blues sjangeren, Otis Rush og Buddy Guy.Etter 14 soloplater, medvirkning på 300 utgivelser og turneer på alle verdens kontinenter, er han en levende legende å regne. Flere priser i Norge og utlandet, samarbeid med storheter som Dr. John, Mighty Sam McClain, Stevie Ray Vaughan og David Lindley. Til Codstock kommer han sammen med «The Jelly Roll Men» og de skal gjøre en reise i Chicago bluesens skattekammer med blues så tradisjonelt som det kan bli, opplyser arrangørene.

Codstock arrangeres i Henningsvær 29.-31. mai.

Kommentarer til denne saken