Sammen med kona Maren Eek Bistrup etablerte han bedriften Northern Alpine Guides i 2007. I 2010 flyttet paret til Lofoten, og drev bedriften fra Kabelvåg i et par år før de flyttet kontoret til det profesjonelle føringsfirmaet til Kalle Rorbuer.

– Her har vi vært siden, og trives veldig godt fordi det gir oss muligheten til å tilby en total pakke med overnatting, mat og guiding, sier Hobby.

Sertifiserte guider

Northern Alpine Guides tilbyr snøskredkurs, utdanning, events og føring på snø, fjell og is. På vinterstid står Lofoten Ski Lodge, alpeturer og Ski and Sail Lofoten, i Lyngen og på Svalbard, på plakaten, mens det på sommeren går mest i klatring og toppturer.

Ifølge Hobby er de et av Norges største guideselskap med sine 12 sertifiserte guider i høysesongen, og selv om firmaet primært tilbyr tjenester i Lofoten, jobber de over hele verden. Hobby og de andre guidene i bedriftene er stadig i både Italia og Alpene på forespørsel fra gjester. Førstnevnte har også ført ekspedisjoner i Nepal og Alaska tidligere, og bedriften har lang erfaring med å tilpasse ulike opplegg.

– Alle guidene våre er sertifisert gjennom IFMGA, for at vi skal kunne tilby gjestene våre den tryggeste opplevelsen. Dette er en internasjonal lisens, sier Hobby, som peker på at det er ytterst få bedrifter i Norge som kun har slike guider.

Travle tider

I disse dager forbereder Northern Alpine Guides seg til høysesong. November og desember har gått med til bookingarbeid, og i slutten av januar åpner de opp for Lofoten Ski Lodge.

– Fra da av kommer det til å gå i ett! Februar, mars og april er høysesong for oss med Lofoten Ski Lodge. I mai og juni drar vi til Svalbard for å ha Ski and Sail, og når vi kommer tilbake er Lofotsommeren i gang for fullt med klatring og fjellturer, sier Hobby.

På Lofoten Ski Lodge kan Northern Alpine Guides ha opptil 50 gjester i høysesongen.

Hobby forteller at arbeidet har tatt seg opp betraktelig de siste årene med den økende turismen. Hobby og Eek Bistrup har derfor ansatt Sjur Hauge på heltid.

– Det er en travel jobb med mye hardt arbeid. Men den er samtidig veldig fin og fantastisk, og det at vi nå har fått muligheten til å ansette Sjur er vi veldig glad for, sier Hobby.

Trives i Lofoten

Hobby er opprinnelig fra Washington State i USA og Eek Bistrup fra Oslo.

– Vi var i Lofoten for første gang i 2008 som skigjester, og forelsket oss i mulighetene med klatring og ski. Jeg har flytta mye rundt tidligere, og jobbet som guide på sesongbasis siden jeg var 22 år gammel. Denne bedriften gir oss mulighet til å jobbe på en plass, og jeg kan dra hjem og sove i egen seng når arbeidsdagen er over, sier Hobby, som sammen med kona og datteren på 3 år bor i Kabelvåg.

– Vi trives veldig godt. Det er en tøff bransje vi jobber i, men samtidig er det en livsstil. Vi er heldige som får jobbe med folk som er på ferie og som setter pris på en god kulturopplevelse. Det er den opplevelsen vi ønsker å gi, sier Hobby.