Sommeren 2017 flyttet Marlene Krogstad (35) fra Laupstad og Nils Gaup (40) fra Kautokeino inn det iøynefallende rosa huset i Henningsvær. Da hadde paret bodd i hovedstaden i flere år, og hadde lenge hatt lyst på en noe roligere tilværelse.

– Det tok litt tid før vi fikk taket på lofotsjargongen om at «alt ordner seg», men nå begynner det å komme seg, ler de.

Gode tilbakemeldinger

Etter at de åpnet butikken «MIN» i stua si like før Førjulseventyret har ikke responsen latt vente på seg.

– Huset skiller seg ut, og det er mange som vil inn. Når de finner ut at vi selger klær og interiør blir de overrasket og begeistret. Det er artig, sier Gaup.

Med Førjulseventyret, som årlig arrangeres i Henningsvær som et samarbeid mellom bedriftene, fikk «MIN» en god start.

– Det har gått over all forventning. Vi følte at vi hadde forberedt oss godt på Førjulseventyret, men det kom likevel som et sjokk. Det har vært så masse folk her og god stemning hele veien, smiler Krogstad.

Satser på noe eget

I butikken har paret tatt inn merkevarer som Livid, One & Other, Lee, Patagonia, The Product og Hay.

– Vi er veldig fornøyd med konseptet, som vi også tror vil forme seg med tiden. Kombinasjonen av det vi selger har hittil vært en suksess, og mange synes det er artig at vi selger både bukser og tannkoster. I tillegg har vi en del merker man ikke finner andre plasser i Lofoten, sier Gaup.

De selger i tillegg jakker og T-skjorter under eget merke, og har med tiden lyst til å utvide dette. Jakken de har designet er unisex og preget av enkle snitt – en linje de vil holde seg.

– En ting er å handle hos forhandler, en annen er å skape noe selv, og det er det vi brenner for. Vi har tatt inn noen fantastisk fine merker, og med eget merke får vi prikken over i-en, sier paret, som også har kjøpt et trykkeri.

Her er planen etter hvert å printe bilder og ulike motiver på klær.

Tatt godt imot

Gaup og Krogstad føler seg veldig velkommen av både næringslivet og befolkningen i Henningsvær.

– Vi har blitt tatt imot på en helt fantastisk måte! Folk er veldig åpne, og de som driver bedrift her har gitt oss tips og oppmuntra oss veldig, sier Krogstad.

Paret angrer ikke på valget de tok om å flytte og åpne «MIN», og har en klar oppfordring til andre som sitter med en lignende spire i magen.

– Det er bare å tørre! Folk her er så behjelpelige, smiler Gaup, før Krogstad legger til;

– Også må man ha litt tålmodighet. Ting går kanskje litt trått i starten, men det er mer folk i Lofoten enn man tror med turismen. Her er det både lokal, nasjonal og internasjonal turisme. En bedrift som treffer alle grupper er nok midt i blinken!