Årsakene er mange ifølge ordførerne i Vågan, Vestvågøy, Flakstad og Moskenes; vakker natur, friluftsliv, næringsliv og jobbmuligheter.

Ordfører i Vågan, Eivind Holst, peker på et godt tilbud i friluftsaktiviteter som en av årsakene til at man bør flytte til kommunen.

– I Vågan finner du et aktivt friluftsliv, et godt tilbud innenfor de fleste idretter og fritidsaktiviteter, de vakreste fjellene, det klareste vannet, de hviteste badestrendene, de beste restaurantene, godt og mangfoldig kulturtilbud – en av Nord-Norges mest attraktive steder å bo – og drive næring, sier Holst, og legger til;

– Vil du kunne tilby kompetente ansatte et godt sted å bo, være en del av framtidens vinnerlag – da er Vågan kommune rett sted!

Nærhet til alt

Remi Solberg peker på kommunens beliggenhet som noe av det beste med Vestvågøy.

– Som Lofotens geografiske midtpunkt har Vestvågøy kort vei til de fleste av Lofotens herligheter – som den pulserende havnebyen Svolvær og det berømte fiskeværet Henningsvær i nabokommunen i øst, samt idylliske steder som Nusfjord og Reine i vest, sier Vestvågøy-ordføreren.

Han ønsker alle velkommen til kommunen sin.

– I egen kommunen er det egentlig ikke så mye å trekke fram – bortsett fra at vi har de fineste strendene i verden, det mest produktive næringslivet i Lofoten, et kulturtilbud i europeisk toppklasse og innbyggere med glimt i øyet. Velkommen til oss!

Trygt samfunn

Flakstadordfører, Hans Fredrik Sørdal, mener at folk bør velge hans kommune hvis de ønsker å flytte til Lofoten.

– Det å bo her er en unik mulighet til å bo sentralt ytterst i verden. Det gjelder hele Lofoten. Grunnen til at man skal velge nettopp Flakstad er fordi her er muligheten til å bo og oppleve naturen tett på helt unik, sier Sørdal.

Han peker på at menneskene er med på å gjøre kommunen enda bedre.

– Samfunnet er trygt og godt, og menneskene som bor her tar vare på hverandre. Frivilligheten og ønsket om å gjøre mer av samfunnet er unikt, og fotballag og kulturtilbud drives iherdig av ressurspersoner. Flakstad er dermed en fantastisk plass for småunger å vokse opp på!

Flerkulturelt

Ordfører i Moskenes, Lillian Rasmussen, forteller at kommunen er liten og oversiktlig.

– Hvis man vil bo trygt og nært naturen er Moskenes helt unik. Det er enkelt å gjøre seg kjent, og det er fint å vokse opp her. Fritidstilbud er det nok av, og hvis man flytter hit kan man jo også selv være med å skape innhold, sier Rasmussen.

På sommerstid er det mye aktivitet på grunn av reiselivet, og på vinteren på grunn av fiskeriene. Rasmussen peker på at det går daglig ferge til Bodø, og at det er kort vei til flyplassen på Leknes.

– I tillegg kommer rundt 15 prosent av befolkningen i Moskenes fra andre land, noe som betyr at vi har et flott og flerkulturelt samfunn. Dette tyder også på at de som flytter hit blir tatt godt imot og føler seg velkommen.