Allerede som 17-åring begynte Halland å jobbe i resepsjonen ved Nusfjord Rorbuer.
– Jeg har jobbet der i seks år til sammen, og etter å ha jobbet i Nusfjord i fem dro jeg til Sogndal for å studere reiselivsledelse. Jeg trives utrolig godt med å jobbe med mennesker, og visste at dette var noe jeg ville fortsette med, sier han.
Bratt læringskurve
Under det siste året av bachelorgraden søkte 24-åringen på ei stilling som hotellsjef ved Reine Rorbuer. Halland gjorde det godt i intervjuprosessen, men tiltredelse for stillingen var 1. januar, mens han fortsatt studerte.
Classic Norway driver både Reine Rorbuer og Henningsvær Bryggehotell, og ledelsen foreslo selv at Halland kunne begynne å jobbe ved sistnevnte etter endt studietid. Etter en opplæringsperiode på fire måneder, begynte han som hotellsjef 1. oktober. Så langt stortrives han.
– Det har både vært artig og spennende, med en veldig bratt læringskurve. Vi stengte dørene i oktober, så sånn sett fikk jeg en rolig start. Men i november og desember hadde vi åpent hver helg, og knuste alle tidligere rekorder under Førjulseventyret, sier Halland.
24-åringen er veldig takknemlig for at Classic Norway har valgt å satse på han, til tross for hans unge alder.
– En slik stilling var målet da jeg begynte å studere, men jeg tenkte at det i hvert fall kom til å ta fem år før jeg kom meg hit. Men jeg er veldig glad for at de har gitt meg denne muligheten. Det gir meg også mer motivasjon til å vise at om du er god nok, er du gammel nok, smiler han.
Trives i Henningsvær
Halland er opprinnelig fra Napp i Flakstad, og tror oppveksten der har hatt mye å si for interessen for reiseliv.
– Jeg er oppvokst på kaia, og begynte allerede å skjære torsketunger som syvåring. Pappa er fisker, så det faller naturlig for meg med sesongarbeid. Jeg er vant til at man i perioder må jobbe døgnet rundt, sier han.
Etter tre år i Sogndal synes Halland det var godt å komme hjem til Lofoten igjen.
– Når man er oppvokst i Lofoten blir man litt blind, men med noen år borte begynner man å sette pris på naturen og lyset igjen, sier Halland, som synes det har vært fint å flytte til nettopp Henningsvær når han skulle hjem igjen.
– Jeg var ikke veldig kjent med Henningsvær fra før av, men det er en veldig fin plass å komme til som ung. Her er det masse unge folk, og mye liv og røre. Jeg er imponert over all aktiviteten med både butikker, restauranter, barer og reiselivsbedrifter. Om sommeren kan man helt fint ta en «bar til bar»-runde, det er helt unikt på en såpass liten plass, ler Halland.
En positiv trend
Henningsvær Bryggehotell ble bygd i 1995. I 2016 drev hotellet for første gang med overskudd.
– Det har vært tungdrevet i mange år, men vi ser nå en positiv trend og vi forventer videre økning, sier Halland.
Ifølge den nye hotellsjefen var bryggehotellet «det store» i Henningsvær før i tiden. Halland vil tilbake dit.
– Det har dessverre tapt seg litt med tiden, men vi vil ta tilbake tradisjonen. Det skal være spesielt og attraktivt å bo her, og maten skal være god. 1. november ansatte vi ny kjøkkensjef, og har allerede fått mange gode tilbakemeldinger, så vi er på riktig vei, sier Halland.
Med tiden ser han også for seg å utvide åpningstidene, og målet for 2019 er å ha åpne dager i alle månedene i året.
– Det betyr mye for hele næringslivet i Henningsvær at besøkende kan bo her. Det betyr at de bruker mer tid og penger i de andre butikkene og restaurantene også, sier Halland, som også er glad for at eierne både er positive og utviklingsvillige.
– I disse dager planlegger vi utvidelse av hotellet med rorbuer på tomta der den gamle Larsenbrygga sto. Dette vil gi en positiv utvikling for både hotellet og Henningsvær, men også for meg personlig som hotellsjef. Denne utviklingen er jeg glad for å få ta del i, sier han.