Wegge flyttet til Lofoten i 2006, etter å ha hatt siviltjenesten sin ved Nordland kunst- og filmfagskole i Kabelvåg.

– Jeg ville bo et sted hvor jeg kunne kombinere surfing, klatring, snowboard og filming. Det fant jeg her, og trives veldig godt, sier filmskaperen.

Termisk varme

De tre siste årene har gått med til bygging av et unikt hus på Eidet i Kabelvåg. Ideen fikk han allerede for åtte år siden, da han og en kompis begynte å se på såkalte Earthships som er bygget av bildekk og har egenskaper som gjør at de er egnet til å ta opp og holde på varme som et energireservoar.

– Siden da har jeg fått to barn, behovene har endret seg og jeg måtte inngå kompromisser. Den originale planen var både dyrere og mer tidkrevende. Derfor gikk vi for betong i stedet, som har samme termisk varme og trenger lite vedlikehold, sier Wegge.

Gjenbruk har vært et stikkord i byggingen av huset, og filmskaperen har funnet mye av materialene på blant annet søppeldynga. Kjøkkenet, som opprinnelig kostet 200.000 kroner, kjøpte han brukt for 25.000. Golvet på badet er egentlig et gammelt skifertak, og mange av dørene gamle.

Selvforsynt hus

Tanken bak er å gjøre huset selvforsynt med strøm via solcellepanel og vindmøller. Ifølge Wegge kommer dette til å funke ypperlig i praksis.

– Vi har blitt inspirert av et hus på Fygle i Vestvågøy, hvor dette har fungert veldig bra. Strømmen lagres i en batteribank, og huset varmes opp med sol og ved, sier Wegge.

I en ovn som skal stå på kjøkkenet kan familien varme opp 1000 liter vann i slengen. Ovnen egner seg også for matlaging.

Tomta på Eidet kjøpte Wegge for fem år siden.

– Det var ikke så mange tomter ledig i området, så vi hang opp en lapp på Coop i Kabelvåg. En dag ringte det en fyr som hadde ei tomt på 17 mål. Det var litt større enn vi hadde sett for oss, men beliggenhet var perfekt, så vi slo til, ler Wegge.

Gleder seg

I dag bor Wegge i en 50 kvadratmeter stor leilighet i Kabelvåg sammen med kona Tanya Tamburaci Wegge, og sine to barn på ti måneder og fire år.

– Nå deler vi soverom alle sammen, så det skal bli deilig å flytte inn i nærmeste framtid, smiler småbarnsfaren.

Huset har en grunnflate på rundt 170 kvadratmeter, og med tårnet nærmere 200. Wegge anslår å ha brukt rundt 4,5 millioner kroner på huset, og nærmere 5 millioner kroner med all egeninnsatsen som er lagt ned.

– Det har gått med noen timer til research på nett og leting av materialer. Det har vært en lang og tidkrevende prosess, men samtidig spennende. Jeg elsker å bygge, og hvis jeg ikke hadde jobbet med film og TV, ville jeg helt klart vært snekker, ler Wegge.