Vi som bor i Lofoten er vant til at mange vil besøke vårt vakre øyrike, men vi vil gjerne at enda flere skal bli værende.
Enda flere skriver vi, fordi Lofoten allerede er et populært område å bosette seg i for unge voksne. Folketallet i Lofoten er i vekst. I januar 2018 la Indeks Nordland frem tall som viser at Lofoten har vært fylkets mest populære region å flytte til for unge voksne de to siste årene. Noen av de som bidrar til økningen har du mulighet til å bli litt kjent med i dette magasinet.
I januar presenterte også Agenda Nord-Norge sitt konjunkturbarometer for Nord-Norge. I dette barometeret har man spurt studenter i Oslo om hvor de ønsker å bosette seg dersom de skulle være positivt innstilt til å flytte nordover. Lofoten er det nest mest populære svaret, etter studentbyen Tromsø.
Agenda Nord-Norge har også undersøkt hvor fornøyde innbyggerne i 10 nordnorske byer er med sitt bysentrum. Svolvær er undersøkelsens klare vinner. Innbyggerne der er mer tilfreds med sine servictilbud, og scorer også høyest på tilbud av kafeer, restauranter og kulturelle tilbud. Tro oss, Lofoten har mye å by på også utover vår fantastiske natur!
I dette magasinet har vi samlet saker som vi tror vil være spennende lesning for deg som leker med tanken på å bli lofoting i nær eller fjern fremtid. Enten du er tilflytter, eller hjemflytter. I dette magasinet møter du mange som kan plasseres i disse kategoriene, som forteller om hva som trakk nettopp dem til Lofoten.
Kos deg med lesingen, og la deg inspirere. Kom hit!