I september flyttet hun hjem til Gravdal igjen, etter flere år med hjemlengsel og lofotsavn.

– Tanken har alltid vært at jeg skal nordover igjen, og hver gang jeg har vært på gaten på flyplassen i Trondheim på tur hjem til Lofoten har skuldrene senka seg. Jeg savna familien og folkene, og alt er mer «nedpå» i Lofoten, sier Larsen, og legger til;

– Da denne jobben kom, ble det veldig aktuelt å flytte hjem igjen.

En utfordrende tid

Gravdalsværingen flyttet hjemmefra og til Bodø allerede rett etter videregående. I 2007 gikk ferden videre til Stavanger, hvor hun tok en bachelor i reiselivsledelse, samt bygde på med fag for å få en bachelorgrad i økonomi i tillegg.

De siste fem årene har hun jobbet i Oceaneering i Stavanger, i forskjellige stillinger innenfor finans, sist som teamleder.

– Jeg har fått masse å bryne meg på, og det har vært en utfordrende tid å jobbe i oljebransjen på. Samtidig er jeg glad for at jeg fikk med meg den erfaringa, sier Larsen, og legger til;

– Jeg har blitt satset på i Oceaneering, og fikk mye ansvar. Jobben i Stavanger ga meg mye, og det var en tung avgjørelse å ta. Men natur, frihet og den positive given her oppe veide tyngre.

Trives i ny jobb

Avgjørelsen hun tok angrer hun ikke på i dag. 1. oktober startet Larsen i ny jobb som økonomileder i Lofot Entreprenør, og de første månedene har gått med til omstruktureringer.

– Økonomibransjen er inne i en endringsfase. Det har skjedd mye på programvaresystemene, og den tradisjonelle regnskapsføringen er ikke lengre like aktuell. Oceaneering var tidlig ute med de nye systemene, og Lofot Entreprenør har vært tydelig på at det var denne veien de ville gå, sier Larsen.

Så langt stortrives hun i sin nye jobb.

– Jeg føler meg veldig velkommen her, og har fått stor tillit fra ledelsen. Det gir meg både rom til å vokse og mestringsfølelse, sier hun.

Action i Lofoten

Larsen merker godt at det har skjedd mye på hjemplassen i løpet av tiden hun har vært borte.

– Utviklinga har virkelig skutt fart og det er mye mer action i Lofoten enn tidligere. Både hva gjelder fagmiljøer, næring, lokalmat og reiseliv, sier Larsen, og peker blant annet på at Insula har valgt å legge hovedkontoret sitt til Leknes.

– Det sier mye når en såpass stor bedrift satser nettopp her. Da jeg flyttet fra Lofoten tenkte jeg at det ikke var noen spenstige jobber her, men det er det absolutt!

Videre peker hun på at Lofot Entreprenør i disse dager lyser ut flere stillinger.

– Det hadde vært artig å få flere folk hjem igjen! Med den økte turismen og fiskeriene har vi behov for flere unge som vil noe og som kan føre den positive given videre.