Årets «Sommeråpent» i NRK skal til Lofoten

Den nye resepsjonsgården ved Kabelvåg Feriehus & Camping i Mølnosen skal stå ferdig til mai måned, sier innehaver Kjell Normann.

Den nye resepsjonsgården ved Kabelvåg Feriehus & Camping i Mølnosen skal stå ferdig til mai måned, sier innehaver Kjell Normann. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

I fjor fikk Vesterålen besøk av NRK sitt «Sommeråpent», men i år er det Lofotens tur. Og det blir ekte campingliv vi får oppleve.

DEL

– Hurra, vi skal være vertskap for årets ene av totalt seks steder i Norge som i år får besøk av «Sommeråpent 2019», sier innehaver Kjell Normann ved Kabelvåg Feriehus & Camping i Mølnosen vest av Kabelvåg.

Uke 31

NRK sitt team med hele 40 medarbeidere kommer til Mølnosen, og skal lage programmer som sendes fra tirsdag 30. juli og fram til lørdag 3. august, sier Normann.

Han sier at det skal lages en egen scene inne på campingområdet, og NRK har med seg to store semitrailere med teknisk utstyr, og eget lokalt redigeringsstudio til basen de oppretter her i Mølnosen, for å lage gode programmer til hele Sommer-Norge anno 2019.

NRK sine folk vil bo på anlegget og en del andre steder under oppholdet i Lofoten, der det skal lages god underholdning for både NRK1 sitt eget «Sommeråpent», samt for programmet Reiseradioen til radiokanalen P1.

Takket ja

– Vi er blitt spurt om å være vertskap for dette, og har takket ja. NRK er allerede i gang med å planlegge arrangementet, og vi tror dette blir kjempefin lofotreklame som regionen kan være stolt av.

Les også: Gründerne feirer ti år med drift av campingplassen, nå satser de videre: – Det har vært både opp og nedturer

I fjor fulgte seerne Monsen på tur både i indre Troms og i Vesterålen, men i år er ennå ikke opplegget klart hva og hvem som skal delta og lede showet fra Lofoten.

Men Kabelvåg Feriehus & Camping sitt campinganlegg blir altså ett av seks steder i landet som blir base for årets «Sommeråpent».

NRK i seks uker

Produsent Sidsel Linden i NRK sier til Lofotposten at NRK i hele seks uker skal sende Sommeråpent fra 2. juli, og redaksjonen skal i år feire campinglivet.

– Fra Fevik i sør til Alta i nord skal vi jakte på den gode sommerfølelsen, leke og oppdage Norge som ferieland, sier hun.

I fjor vandret Lars Monsen gjennom fire vakre fjell-landskap og Sommeråpent hadde sendinger langs ruta. I år er det en av de mest populære ferieformene som skal utforskes, nemlig camping.

Campinglivet

-Vi ønsker å speile det gode livet på camping og de livslange relasjonene som mange knytter gjennom denne ferieformen. Vi vil bli kjent med campingturistene der de er, og feire samholdet. Og kanskje slå hull på en myte eller to om denne ferieformen, sier Hanne Roaldsen, redaksjonsleder i NRK underholdning.

Kabelvåg Feriehus & Camping i Mølnosen i Kabelvåg har nytt moderne servicebygg for campinggjestene.

Kabelvåg Feriehus & Camping i Mølnosen i Kabelvåg har nytt moderne servicebygg for campinggjestene. Foto:

Lofoten og Alta

Årets sendinger starter tirsdag 2. juli på en av Norges eldste campingplasser, Moysand familiecamping i Fevik i Aust-Agder. I seks uker vil Sommeråpent flytte seg videre nordover fra campingplass til campingplass og ende opp i Alta i Finnmark. På hvert sted kan familier melde seg på «campinglekene», og to familier vil konkurrere gjennom uka til en vinner kåres siste dagen. Både kjente og lokale artister vil sørge for herlig sommerstemning.

-Vi er ikke helt klare til å offentliggjøre hvem som skal lede årets Sommeråpent, men at det blir seks par kjente og kjære programledere, det er sikkert, sier redaksjonsleder Hanne Roaldsen i Underholdningsavdelingen i NRK til Lofotposten.

Her er reiseruta til Sommeråpent 2019:

Uke 27: Moysand familiecamping, Fevik

Uke 28: Larkollen camping, Larkollen

Uke 29: Gloppen camping og fritidssenter, Sandane

Uke 30: Storsand gård camping, Malvik

Uke 31: Kabelvåg Feriehus og Camping, Kabelvåg

Uke 32: Alta strand camping & apartments, Alta


Artikkeltags