Gå til sidens hovedinnhold

Kenny Rogers delte Stians bilde fra Nusfjord på Facebook

Artikkelen er over 5 år gammel

- Jeg har hatt litt gullhår en viss plass, sier fotografen.

I januar 2013 tok Stian Klo (35) fra Harstad dette magiske bildet på tur til Nusfjord. Siden har det gått sin seiersgang på nettet.
- Det er oppe i et tosifret antall millioner visninger på Google +, hvor jeg kan måle slikt, forteller fotografen til Nordlys.no

Og bildet blir fortsatt sett og delt, snart tre år etter at det ble tatt. Mandag ettermiddag oppdaget den amerikanske countrystjernen Kenny Rogers, mest kjent for megahiten The Gambler, bildet.

Countryartisten fra Texas har delt bildet på Facebook, hvor han har godt og vel 2,2 millioner følgere verden over.

 

- Skader jo ikke

Mer enn 21.000 av Kenny Rogers-følgerne har trykket "like" på bildet til Stian Klo - og snart 5.500 har delt det videre via countrystjernens profil.
- Jeg ser at han har et par millioner følgere, så det skader jo ikke. Det er god norgesreklame, sier harstad-fotografen med et smil.

Det populære bildet ble fanget på vei inn til Nusfjord i Lofoten.
- Det var sterk vind, opp mot storm. Jeg fikk en liten åpning hvor det var skyfritt. Så kom nordlyset. Det var et spesielt øyeblikk. Jeg har aldri klart å finne lignende motiv siden.

- Hvorfor tror du dette bildet har blitt så populært?
- Det er rått og har en spesiell stemning, tror jeg. Det er mye Nord-Norge og Arktis i bildet.

Kjøpt av Apple

Bildet har hjulpet på karrieren til Klo, som jobber med foto på heltid. Et annet bilde,  tatt i 2013 - av stranda Høyvika ved Stave på Andøya i Vesterålen, ble kjøpt av Apple og brukt i lanseringen av Macbook. Siden i lanseringene av Imac 5K Retina og Ipad pro nå i september.

 

Dette bildet er sett over 70 millioner ganger sist Stian sjekket. Flesteparten har blitt eksponert for bildet via Instagram.

Også gigantene Lonley Planet og National Geographic har publisert bildene hans.
- Nord-Norge, Arktis og nordlyset er brennhett for tida. Bildene mine har blitt spredt og poppet opp hos Apple og andre. Jeg har hatt litt gullhår en viss plass, som vi sier i Nord-Norge. Og så har det ballet på seg, sier Klo.

Sammen med fotomakkeren Arild Heitmann driver han selskapet Discover North, som tilbyr fotokurs til turister.
- Vi flyr dem inn til Lofoten og Svalbard og lærer dem å ta bilder, fra A til Å, forteller Stian Klo.

 

Kommentarer til denne saken