Gå til sidens hovedinnhold

Ny anonym trussel - denne gangen mot Vest-Lofoten videregående skole

Mandag ble det rettet trusler mot Aust-Lofoten videregående skole gjennom sosiale medier. Nå er også Vest-Lofoten videregående skole også rammet.

Tirsdag morgen opplyser Nordland fylkeskommune at en ny trussel om skoleskyting, rettet mot Vest-Lofoten videregående skole har kommet.

- Politiet oppfatter heller ikke dette som en reell trussel mot skolen, men etterforsker likevel saken, opplyser Nordland fylkeskommune i ei pressemelding.

En politipatrulje rykket ut til skolen tirsdag for å forsikre seg om at elevene føler seg trygge.

Rektor ved skolen, Kim Herulf Unstad, har ifølge meldinga god kontakt med politiet, og blir fortløpende oppdatert. Han sier at heller ikke han oppfatter truslene som reelle.

-Ingenting tyder på at trusselen kan være reell. Vi er oppfordret til å opprettholde normal aktivitet på skolen, og det kommer vi til å gjøre, sier Unstad.

Akkurat som i situasjonen ved Aust-Lofoten videregående skole, signaliserer rektoren at han stoler på politiets vurderinger og at dersom det skulle vise seg nødvendig, tar rektoren kontakt med elevene og de tilsatte, slik skolens varslingsrutiner tilsier. Denne vurderingen vil gjøres i samråd med politiet.

Dette er en av flere trusler om skoleskyting mot videregående skoler i Nordland den siste tiden.

(I den første publiserte versjonen av saken, fremkom det at det var politiet som hadde skrevet pressemeldinga. Saken er oppdatert med riktig avsender som er Nordland fylkeskommune)

Les mer

Trussel om skoleskyting mot Aust-Lofoten videregående skole

Kommentarer til denne saken