Gå til sidens hovedinnhold

Ny biografi om kjent samfunnsforsker fra Vågan: - Han ble en lysende begavelse!

Artikkelen er over 1 år gammel

Stein Rokkan fra Vågan betegnes som et forskergeni innen samfunnsvitenskapen. Nå er en ny biografi om Rokkan gitt ut.

Torsdag ble forfatter Arild Stubhaugs biografi om Rokkan lansert. Stein Rokkan er kjent for mange samfunnsvitenskapelige begreper og teorier som sentrum-periferi, motkulturer og kryssende konfliktlinjer.

- Har du studert statsvitenskap har du garantert hørt om Stein Rokkan - opphavsmannen til sentrale begreper som sentrum-periferi, motkulturer og kryssende konfliktlinjer. Men forskergeniet fra Lofoten behersket også flere språk og var i en periode filosofen Arne Næss` nærmeste medarbeider, framgår det av en pressemelding fra forlaget Vigmostad og Bjørke.

Både forskeren og personen Stein Rokkan er skildret i den nye biografien. Rokkan var født i Vågan, vokste opp i Narvik og ble kjent som en lysende begavelse ved Universitetet i Oslo. Rokkan fikk blant annet flere prestisjefylte jobbtilbud fra universiteter i USA og Europa, men valgte å bli i Norge.

Han prioriterte stillingen som professor i sammenlignende politikk ved Universitetet i Bergen, der hadde han sitt virke fram til han gikk bort i 1979.

- Da var han blitt et forbilde for hele den statsvitenskapelige verden, slår forlaget fast.

Kommentarer til denne saken