Det verserer en del rykter i Kabelvåg vedrørende KS Ski Lofoten (tidligere Kabelvåg og Svolvær skiklubb) og flytting av skistadion/skianlegg. Jeg vil derfor presisere følgende;

Styret i KS Ski Lofoten planlegger, i samarbeid med Vågan Eiendom KF å bygge opp nytt skistadion og klubbhus ved det «gamle» skiskytterstadion i Kabelvåg. Dette fordi vårt gamle klubbhus er revet og skistadion skal brukes til nytt uteareale for ny skole og barnehage.

Styret planlegger også å bygge en ny garasje for ny tråkkemaskin ved Kongshalsen i Kongsmarka. Dette av 3 årsaker;

1. Snøen legger seg tidligere i Kongsmarka og skisesongen vil derfor kunne forlenges med velpreparerte løyper.

2. Ingen heldig løsning å ha tungtransport i nær relasjon til skole og barnehage, ført og fremst av sikkerhetshensyn. Skiklubben ønsker i tillegg å redusere tungtransport i Kabelvågmarka og i skoleområdet, og heller benytte oss av eksisterende veier. (jfr. Tankbiler for fylling av diesel)

3. Lettere tilgang til service og vedlikehold av tråkkemaskin

KS Ski Lofoten har brukt svært store ressurser på gjenoppbygging og renovering av lysløypa i Kabelvåg. Denne ønsker vi selvfølgelig å benytte videre i våre planer for bedre skiaktivitet og folkehelse.

Styret har altså ingen intensjoner om å flytte skistadion fra Kabelvåg til Svolvær.


Vi ønsker alle skiglade våganværinger velkommen inn i klubben – kjøp gjerne medlemsskap. Da har du også muligheten til å være med å påvirke!