Gå til sidens hovedinnhold

Ny utstilling: Nils Jøran har utforsket nytt malemedium

Artikkelen er over 1 år gammel

Fram til søndag 23. juni vil utstillingen til kunstner og sokneprest Nils Jøran Riedl være tilgjengelig for publikum i Svolvær.

Soknepresten i Svolvær kirke har siden 2004 holdt egne utstillinger av ting han maler. Nå har publikum mulighet denne helga og to helger til å få sett bildene hans. Eller man kan avtale med kunstneren som kan åpne døren til utstillingslokalet i Roald Amundsens gate også på dagtid ved spesielle ønsker. Dette er lokalet hvor Lofoten Konfeksjon tidligere holdt til, og der LIAS bruktbutikk var før man flyttet ned i Vorsetøyveien.

Utstillingen til Riedl ble formelt åpnet sist helg av Kristin Risan.

Riedl har jobbet med kunst og maleri siden 1998, og han fikk sin utdannelse gjennom å ta kurser ved Oslo tegne- og maleskole og Vika maleskole.

Siden 2004 har han deltatt i mer enn 40 utstillinger, og derav 20 separatutstillinger med denne nå i Svolvær. Utstillingen før denne var i Tverlandet kirke.

Riedl har mest holdt seg til oljemalerier, men har i det siste utforsket akrylens muligheter som malemedium.

Siden 2012 har han også hver påske jobbet med påskemotiver, og han maler også bilder med lofotmotiver, og motiver med dyr, og menneskers kropper, ansikter og uttrykk.

Han er opptatt av dobbeltheten i livet, der det lyse har sine mørke sider, men at også det dystre kan gi positive assosiasjoner.

Han er opptatt av hvor vi kan finne Gud i vår tid, da historien har gitt oss mange bilder og inntrykk, men vi må selv tolke dem inn i vår tid og med våre egne briller, sier han.

Bildene som utstilles i Svolvær er nye bilder malt fra senhøstes i fjor, og i løpet av dette året. Dette er en salgsutstilling.

Kommentarer til denne saken