Gå til sidens hovedinnhold

Nye muligheter for Kabelvågmarka

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Nye muligheter

Muligheten til kortreist folkehelse byr seg i Kabelvågmarka. Her kan miljøhensynet også trekke trumfkortet, hvis mulighetene utnyttes. Lofotkraft graver ned kabler mellom Åvika og ungdomsskolen, med en avstikker mot Marithaugen, da via parkeringsplassen ved kirkegården. Den nyetablerte veien med innslag i Åvika, åpner opp for mange muligheter i denne flate delen av marka. KS ski gjør en solid jobb for å sikre god folkehelse, med et fantastisk løypenett i marka mellom Svolvær og Kabelvåg. Vi ser stadig at løypenettet utvikler seg til det bedre med solid dugnadsånd, som gir lokale og tilreisende et lavterskeltilbud mange vet å benytte seg av. Utfarten til løypenettet har likevel ei utfordring mange skiglade kjenner på – parkeringsmulighetene er begrenset på store utfartsdager.

Arbeidet til Lofotkraft med en midlertidig vei, åpner opp for nye muligheter. Tenk om skiklubben kunne tråkke skiløyper langs denne nye traseen. Da kunne området ved Lofotkatedralen med sine to store parkeringsplasser gitt plass til flere titalls biler. Den nye kabeltraseen til Lofotkraft passerer parkeringen ved kirkegården, og utfarten til skiløypa kunne startet allerede her. I Åvika utvikles boligfeltet stadig, og beboerne kunne startet utfarten hjemmefra uten engang å bruke bilen, hvis skiløypa gikk ned til Åvika. Flere innslag til et større løypenett, ville minsket trykket på de parkeringsplassene som er per i dag, og som allerede er hardt presset på godværsdager og populære utfartsdager.

Skiklubben er ofte positiv til å utvikle løypenettet, men eierskapet til en eventuell vei bør kanskje være kommunens ansvar. Da er det vel egentlig opp til Vågan kommune og politikerne å finne ut hvor viktig kortreist folkehelse skal være i lokalmiljøet. Inngrepene er allerede gjort i marka, så grip sjansen, og tenk miljø og folkehelse!

Kommentarer til denne saken